Afbeelding
Foto: Neptunus'58

Essche Boys viert 60-jarig jubileum op grootse wijze

Voetbalclub Essche Boys bestaat zestig jaar. Er vinden gedurende het hele komende seizoen diverse activiteiten plaats om dit jubileum te vieren. De aftrap van het feestjaar is het weekend van 13, 14 en 15 september.

De Essche club werd in september 1959 opgericht door pastoor Harrie Beex, Jo Vlassak, Piet den Ouden, Hans van den Braak, Sjaak van Bragt, Rinie van Bragt, Jan Vugs, Grard Rutten en Jo van der Velden. Nu, zes decennia later, staat de vereniging nog steeds midden in de Essche gemeenschap.

FEEST

De club wil iedereen bedanken die ooit een bijdrage heeft geleverd aan Essche Boys en begint het feestweekend met een receptie op vrijdag 13 september van 18.30 tot 21.00 uur in het paviljoen aan de Witvensedijk. (Oud-)leden kunnen hier herinneringen ophalen en bijpraten met teamgenoten van weleer. Een dag later, zaterdag 14 september, zijn er overdag sportieve activiteiten voor de jeugd en de senioren gevolgd door een feestavond met optredens van diverse artiesten. Iedereen is er welkom.
Zondag 15 september worden de vrijwilligers van de voetbalclub in het zonnetje gezet. Zij krijgen onder meer een lunch voorgeschoteld.
Later in het jaar zijn er nog andere jubileumactiviteiten. Zo vindt in januari 2020 de derde editie van de Dag en Nacht Van Essche Boys plaats, een fietsevenement op hometrainers dat 24 uur duurt en alleen in een lustrumjaar wordt gehouden. Later volgt meer informatie over deze en andere activiteiten.

BEKERVOETBAL

Voor het feestjaar officieel van start gaat, wordt er ook al gevoetbald. Het seizoen begint voor Essche Boys goed, want het eerste elftal keerde afgelopen seizoen, na een jaar afwezigheid, terug in de vierde klasse. Zondag 1 september speelt het vaandelteam een bekerduel met Den Dungen. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur op het hoofdveld van het sportpark aan de Witvensedijk.


Puck Bakker debuteert op 2.500 meter vrije slag

Namens de Schijndelse zwemclub Neptunus '58 deed de dertienjarige Liempdse zwemster Puck Bakker afgelopne weekeinde mee aan de Nederlandse kampioenschappen openwaterzwemmen. Het toernooi vond plaats in het Zuid-Hollandse Heerjansdam.

Puck zwom in wedstrijdverband nog nooit verder dan een kilometer in open water. De 2.500 meter was voor haar dus een nieuwe ervaring. Daarbij mocht ze zaterdagochtend ook nog eens als eerste het water in voor de vrije slag bij de meisjes junioren op deze afstand. Door de harde wind waren er behoorlijke golven, maar de jonge zwemster wist de race te volbrengen in 53 minuten en 35.95 seconden. Ze eindigde daarmee als zestiende van Nederland.

Samen met haar teamgenoten Rob van de Ven en Sandra Schellekens van Neptunus '58 neemt Puck de komende weken deel aan nog vier Brabantse openwaterwedstrijden.

FOTO ONDER: Van links naar rechts: Sandra Schellekens, de Liempdse Puck Bakker en Rob van de Ven, de delegatie van de Schijndelse zwemvereniging Neptunus '58 op het Nederlands kampioenschap openwaterzwemmen. (Foto: Neptunus '58).