Een dag voordat de Essche kinderen het terrein van bouwdorp JESch aan het Kruys bestormden, waren de vrijwilligers al bezig met het creëren van een mooie toegangspoort tot het terrein. Dit is al jaren een prestigeproject van de organiserende commissie. Dit jaar werd het thema 'JESch ziet ze vliegen' gebruikt.
Een dag voordat de Essche kinderen het terrein van bouwdorp JESch aan het Kruys bestormden, waren de vrijwilligers al bezig met het creëren van een mooie toegangspoort tot het terrein. Dit is al jaren een prestigeproject van de organiserende commissie. Dit jaar werd het thema 'JESch ziet ze vliegen' gebruikt. Foto: Peter de Koning

Bouwdorpen in Liempde, Lennisheuvel en Esch

Foto's door Albert Stolwijk, Peter de Koning en Jan Hermens.

Voor groep 7 en 8 van de Willibrordusschool in Esch is de dinsdagavond een speciaal moment. Zij mogen dan blijven slapen in hun zelfgebouwde hutjes. Vooraf werd er nog een spel gespeeld, waarvan de winnaar de film van die avond mocht bepalen. Daarna was het bedtijd. Of toch niet? Keten met z'n allen hoort er natuurlijk ook bij. Dat de leiding 's ochtends al om 08.00 uur het ontbijt klaar heeft, viel ze ongetwijfeld zwaar.
In Liempde werd niet alleen maar aan de hutten gebouwd. Een van de activiteiten was bijvoorbeeld het maken van een marionet van blokjes hout en touw. Zowel in de ochtend als de middag gingen deelnemende kinderen hiermee aan de slag.
Naast marionetten maken (zie foto hier linksboven), waren de Liempdse kinderen ook in de weer met een mini-flipperkast van hout en elastiekjes. Zij kregen hierbij wat hulp van de aanwezige vrijwilligers van Jeugdvakantiewerk Liempde.
Met onder meer een potje levend tafelvoetbal werd de jeugd uit de bovenbouw van de Willibrordusschool in Esch vermaakt totdat de film begon.
Timmeren, zagen, passen en meten. De Liempdse jeugd was en is er deze dagen maar druk mee. Het terrein achter jeugdhuis Pius X is door de tientallen hutjes ondertussen verandert in een groot houten dorp. Jeugdvakantiewerk Liempde duurt nog tot en met morgen, vrijdag 16 augustus.
Zelf slijm maken is al een tijdje populair onder de jeugd. Dat is dan ook precies wat de organisatie van Jeugdvakantiewerk Liempde hen deze week liet doen. Het leverde bijzonder leuke plaatjes op en veel plezier bij de kinderen.
Soms is een beetje hulp bij het klussen welkom. Deze vader helpt de meiden, maar laat ze wel zoveel mogelijk zelf doen tijdens het kindervakantiewerk in Lennisheuvel. Op het veldje naast gemeenschapshuis Orion verschijnt deze week ook een klein dorp. Daarnaast is er nog alle ruimte voor leuke spelletjes én is het mogelijk om je zieke knuffel naar de poppendokter te brengen (zie ook foto hieronder).
Transport is het thema van het kindervakantiewerk in Lennisheuvel. Vandaar dat de houten creaties lijken op auto's en tractoren. Deze drie kinderen leven zich vast uit op het schilderen van de tijdelijke trekker. Aan de kleur te zien is het een Fendt, maar met wat geel is er ook nog een John Deere van te maken.
Lina is met haar knuffel Koekie bij de poppendokter in Lennisheuvel. Koekie was van de trap gevallen en had een pootje gebroken. De poppendokter heeft het beentje gespalkt. De knuffel maakt het ondertussen weer goed.