Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

AANMELDEN VOOR KUNSTEVENEMENT

Rode Draad mag langer

JAN HERMENS

Rode ballonnen sieren Boxtel zaterdag 14 en zondag 15 september. Samen vormen ze een herkenbaar 'lint', een soort draad van Ariadne die belangstellenden van de ene mini-expositie naar de andere leidt. De Rode Draad is onderdeel van cultuurweek QQLQ. Er kunnen zich nog kunstenaars aanmelden, dit is mogelijk tot 1 september via femke@boxtelseburen.nl.

Ferdy Steger en Femke Lagerweij zijn de drijvende krachten achter de Rode Draad. ,,Op allerlei locaties in Boxtel, voornamelijk in het centrum, exposeren kunstenaars hun werken. Ze doen dat in winkels, woningen, tuinen of galerieën", legt Steger uit.

,,Deelname staat open voor iedereen, professional of amateur, die zijn of haar werk wil laten zien. Dat kunnen beelden zijn, schilderijen, foto's, van alles", vult Lagerweij aan. ,,Een gevarieerd aanbod is voor het publiek aantrekkelijk."

Het palet van 2019 is al van de nodige kleur voorzien, maar er kunnen nog wat tinten bij. ,,Wie nog mee wil doen, is welkom. Het kan zijn dat aanmelders zelf een ruimte moeten regelen. Dat geven wij dan wel aan. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Denk aan een etalage of restaurant misschien. De bibliotheek is ook een optie."

UITLEG

Bezoekers van de Rode Draad treffen de kunstenaars bij de exposities. Steger: ,,De makers geven meestal graag uitleg over hun werkwijze en creaties. Dat maakt de route des te interessanter."

De organisatoren laten een flyer drukken met daarop een plattegrond en de adressen waar bezoekers terecht kunnen. ,,De deelnemende kunstenaars zijn ook tijdig op de website rodedraad.art te vinden."

De exposities zijn beide dagen vanaf 11.00 tot 17.00 uur geopend.

FOTO BOVEN: Bezoekers bekijken kunstwerken tijdens een eerdere editie van de Rode Draad. Het aanbod is volgens de organisatie ook in 2019 gevarieerd. (Archieffoto Gerard Schalkx).