Afbeelding
Foto: Hans Verberk

HOCKEYCLUB HOUDT 'MET JE HART' SUMMER TROPHY TOPTOERNOOI

Vrouw coacht dit jaar MEP-mannen

JAN HERMENS

Claudie Kerdel-Scheerens debuteert tijdens het Met je hart Summer Trophy-toptoernooi als mannencoach bij de Boxtelse hockeyclub MEP. Het sportieve evenement, dit keer op 23, 24 en 25 augustus, bestaat al meer dan dertig jaar en geldt traditioneel als ijkpunt voor de vaandelteams en hun begeleiding in hun weg naar de competitie. Dat ligt nu anders.

Erik Verzijden legt namens MEP uit. ,,De hockeybond heeft met speeldata geschoven, waardoor het toernooi nu erg vroeg in de voorbereidingsfase valt. We kunnen dus nog niet echt peilen waar we staan. Desalniettemin is het een aantrekkelijk evenement, met hockey van hoog niveau." Dat beamen mannencoach Kerdel en Stijn Koesen, die net als vorig seizoen de vrouwen van MEP coacht. ,,De organisatie heeft gezocht naar tegenstanders van niveau. Het zijn stuk voor stuk pittige teams." Het toernooi heeft zelfs een internationaal karakter: Herakles uit België doet mee en er is zelfs een ploeg uit Pakistan. Die speelt dinsdag 20 augustus al een oefenwedstrijd tegen de mannen van MEP, om een paar dagen later opnieuw het kunstgras te betreden. De Pakistani hanteren een geheel eigen stijl, weten Kerdel en Koesen. ,,Ze hockeyen zogezegd nogal fysiek."

Het Met je hart Summer Trophy-toptoernooi draagt niet toevallig die naam. Zaterdag krijgt een aantal ouderen de kans van een geheel verzorgde middag hockey te genieten langs de lijn in sportpark Molenwijk. Een sportief weekend met een sociale component. Dat begint vrijdag om 18.00 uur met de eerste wedstrijden. Zaterdag staan de eerste hockeyers om 11.30 uur binnen de lijnen. Zondag om 10.00 uur zijn de sporters alweer present voor het slotakkoord. Dat duurt tot diep in de middag. Verzijden: ,,De mannen komen uit in twee poules, de vrouwen in één. Publiek is welkom om de spelers aan te moedigen en te genieten van hopelijk wervelende wedstrijden."

Na het toptoernooi duurt het nog een week of drie voor de competitie begint. Kerdel is onlangs met de voorbereidingen gestart. ,,Voor de zomer heb ik zeven keer met het team getraind. De ploeg is jong en energiek. Ik train voor het eerst een mannenteam, de spelers zullen ook wel even moeten wennen aan een vrouw als coach. Ik denk dat een vrouw een andere dimensie geeft aan de groep, een andere dynamiek. Het is een team waar ik op voort kan bouwen, met groeimogelijkheden. Eerst vul ik de rugzak van de mannen met routines. Als ze die allemaal onder de knie hebben, ligt er een fundament. Pas als de basis staat, ontstaat er voor de toppers ruimte om te excelleren. Zo werkt het."

PROMOTIE

Haar collega-coach Koesen kent de mannenploeg en zegt: ,,Het is een team dat volgens mij goed bij jou past. De jongens hebben baat bij duidelijkheid." Hij verwacht van zijn vrouwenequipe dat die mee kan draaien in de top van de competitie. ,,We gaan voor promotie. De speelsters zijn fysiek erg sterk en beschikken over voldoende capaciteiten. Ik zag tijdens de training alweer automatismen terugkeren. Dat deed me goed. Ik hoop tijdens het toptoernooi te zien dat ze technisch en tactisch stappen zetten, dat zou mooi zijn."

GROTE FOTO BOVEN: Claudie Kerdel tijdens een training van de MEP-mannen. Ze stoomt het team klaar voor het toptoernooi en de competitie.

FOTO BOVEN: Stijn Koesen coacht het vrouwenteam van de Boxtelse hockeyclub. Hij ziet de ploeg technisch en tactisch groeien. (Foto's: Hans Verberk).


Profielloop Gemonde

De Profielloop in Gemonde is zondag 22 september. Voor hardlopers en wandelaars start in sportpark De Laat een route van vijfenhalf en van tien kilometer, kinderen kunnen meedoen aan de Kidsrun. De Kidsrun start om 10.30 uur; drie kwartier later volgen de overige hardlopers. De wandelaars vertrekken om 11.30 uur. Inschrijven via www.profielloop.nl.

Afbeelding