Afbeelding
Foto: Lisette van Peenen

STRAATTHEATER EN MUZIEK IN VOORMALIG PROCESSIEPARK

Bockesprongen weer op Duinendaal

Het sfeervolle processiepark bij Duinendaal in Boxtel is zondag 15 september voor de tweede keer op rij het decor voor festival Bockesprongen, onderdeel van QQLQ. Het muziekprogramma vindt zoals altijd plaats in de Oude Kerkstraat.

Vorig jaar moest het jaarlijkse festival voor straattheater en live muziek vanwege de herinrichting van de Boxtelse Markt noodgedwongen uitwijken naar het processiepark. Het publiek reageerde enthousiast over deze locatie en opperde al om ook volgende edities voortaan maar hier te houden. De organiserende stichting Bockepruik, al vergevorderd met de programmering voor de aanstaande editie, is ook gecharmeerd van Duinendaal. ,,Maar er zijn geen voorzieningen op gebied van bijvoorbeeld elektra. Dat moet allemaal aangelegd worden en kost uiteraard extra geld. We weten niet of we dit jaar uit de kosten komen en moeten nog bekijken of we hier definitief kunnen blijven. De wens is er echter", meldde Louis Meister van het stichtingsbestuur deze week.

JURKEN

Een regelrechte eyecatcher is volgens de organisatie de voorstelling Life of Tree van het vermaarde Belgische gezelschap Theater Tol. Deze installatie van jurken is geïnspireerd op spraakmakende vrouwen uit de geschiedenis, die met moed, kracht, intelligentie en pionierswerk hun stempel op de geschiedenis drukten. De dansvoorstelling die bij de installatie hoort, introduceert de verschillende karakters. Onder de jurken hoort het publiek muziek en teksten als ode aan deze vrouwen.
In de straatvoorstelling PolderCoaster van theatergroep Babok maken toeschouwers een adembenemende testrit in een 'door spierkracht aangedreven CO2-neutrale achtbaan'. Babok spreekt van de ontbrekende schakel tussen straattheater en pretpark, de absurde theatrale versie van een wervelende topattractie.

LEVEND SCHILDERIJ

Het Levend Schilderij was vorig jaar een groot succes op Bockesprongen. Dit originele Boxtelse kunstinitiatief keert op 15 september terug in een verrassende vorm en staat helemaal in het teken van Rembrandt. Het publiek kan plaatsnemen in verschillende schilderijen en daarvan worden foto's gemaakt. Zo maken de deelnemers samen een bijzondere beleving en herinnering met kunst. De initiatiefnemers vragen op deze manier ook aandacht voor hun project Het Festival van het Levend Schilderij voor basis- en middelbare scholen.
De eerder dit jaar opgerichte zanggroep Tint uit Boxtel opent het festival met een mix van pop/rock en theater. De uitvoering 'Tint meets Rembrandt' omschrijven de leden zelf als muzikaal, theatraal, kunstzinnig, mooi en grappig.

BANDS

De vijf bands op het muziekpodium in de Oude Kerkstraat pakken uit met een gevarieerde mix van stevige muziekstijlen. Zoals de stoner van het vrouwelijke powertrio Your Boyfriend, de eigenwijze country van Big Lake Tiny, de grunge van Rockford en americana van Handsome Johnny. Het Boxtelse Nailbiters staat garant voor een spetterende afsluiting.

Meer informatie over het festival is te vinden op de website www.bockesprongen.nl.

FOTO BOVEN: Theatergroep Babok speelt zondag 15 september de straatvoorstelling PolderCoaster in Boxtel. (Foto: Lisette van Peenen).


Vakantiefoto van BC-lezers

Een dagje fietsen rondom Sittard en in het natuurgebied Tüdderner Fenn met zijn prachtige moerassen net over de Duitse grens bracht Steven en Marja van Groeningen uit Boxtel ook in Limbrigt met zijn eeuwenoud kasteel. Het echtpaar verbaasde zich bij het zien van het straatnaambordje: Burgemeester van Boxtelstraat. ,,We vroegen ons af: hebben we hier te maken met een oud-burgemeester uit Limbrigt die Van Boxtel heette of met een ode aan onze burgemeester in Boxtel? Wij houden het op het laatste!", melden de twee fietsers.

Afbeelding