Afbeelding
Foto: R.A. Standard.be

MEREL BORMANS: 'GEEF DROOM NOOIT OP'

Voetbalster Esch tekent bij Standard Luik

RENS VAN DEN ELSEN

Na zwaar blessureleed en een heftige revalidatie schijnt de zon weer voor voetbalster Merel Bormans uit Esch. Deze week tekende ze een contract bij de Belgische voetbalclub Standard Luik. Het is een droom die uitkomt en voor haar de bevestiging dat hard werken wordt beloond. ,,Het besef is er nog niet helemaal, maar trots ben ik wel."

In 2016 scheurde de inwoonster van Esch haar rechter kruisband. Na negen maanden revalideren maakte ze haar rentree bij haar club FC Eindhoven. Maar na twee wedstrijden ging het opnieuw fout. Dit keer scheurde Merel haar linker kruisband en weer volgde er een lang revalidatieproces, dit keer van elf maanden. Het was een stevige domper op de prestatiedrang van de nu twintigjarige speelster.

Bormans vocht zich terug in de hoofdmacht van haar club en liet afgelopen seizoen veel van zich zien. Dat merkte ook een scout van Standard Luik op, die haar vroeg om eens te komen kijken bij de Belgische club die op het hoogste niveau, de Super League, speelt. ,,In eerste instantie was het lastig omdat alles in Eindhoven zo vertrouwd was en omdat ik daar altijd veel plezier gevoetbald heb. Maar ik hakte de knoop snel door en de afgelopen twee weken trainde ik al mee in Luik en speelde een paar oefenwedstrijden. De verrassing kwam deze week, toen Standard me een contract aanbood", vertelt Bormans, die tot haar vijftiende bij Essche Boys speelde.

AMBITIE

De jonge voetbalster is naar eigen zeggen wel beter gaan spelen sinds haar blessures: ,,Ik speel slimmer, als ik een duel kan vermijden zal ik dat ook sneller doen. Voorheen ging ik er nog wel eens onbesuisd in. Dat doe ik niet meer", geeft ze aan. Het draagt uiteindelijk bij aan de ontwikkeling van haar voetbaltalent. Want ze droomt nog van een plek bij de Oranjeleeuwinnen. Merel: ,,Het is altijd mij ambitie geweest om op het hoogste niveau te voetballen én in het Nederlands elftal. Hier ga ik nog steeds voor, hard werken wordt beloond. Ik heb vertrouwen in mijn lichaam en voel me fit."

De komende periode gaat ze flink aan de slag in Luik: ,,Ik wil me natuurlijk laten zien en kijk uit naar de start van de competitie. Die begint in België al op 23 augustus, dus ik ga nog hard trainen. Hopelijk levert het iets moois op."

FOTO LINKS: Merel Bormans in actie op het veld tijdens een oefenwedstrijd van het vrouwenelftal van Standard Luik. (Foto: Robert Absolonne Lardot).