40-plussers swingen als vanouds de vakantie uit

RENS VAN DEN ELSEN

Het is een trend die landelijk gezien al een tijdje groeiende is: feestjes voor 40-plussers. Ook in Boxtel werd in april een poging gewaagd om de uitgaansavond van de grond te krijgen. En met succes. De dansvloer van café Rembrandt stond de hele avond vol. Zaterdag 17 augustus is de tweede editie met dj Joop (Bergwerff).

De drijvende krachten achter de Boxtelse feestavond zijn Anthoniek Voets (54) en Irma Steinmann (61). Inspiratie haalden de twee niet zozeer uit evenementen als 40UP (dansnachten die in de steden worden gehouden). Ze zochten het dichter bij huis, namelijk de soosavonden bij De Kei, het horecagedeelte van Den Haagakker, de vroegere sporthal met zwembad in Boxtel-Oost. ,,We zaten op een avond wat te kletsen op het balkon. Toen kwamen de dansavonden van toen voorbij en het leek ons wel leuk om dat nog eens te beleven", vertelt Voets. ,,Ik heb er zoveel plezier gehad en dansen doe ik nog steeds graag. Maar wij gaan niet meer elke week naar de kroeg", vult Steinmann haar aan. Voets lachend: ,,Ze zien ons daar in het centrum al aankomen: 'hebben ze oma losgelaten?'"

REVIVAL

Dat er dus weer een feest moest komen, stond voor de twee buiten kijf. De locatie was ook zo gevonden: grand café Rembrandt. Daar was jaren geleden ook al kort een revival, dus voor de dames een logische plek om weer een dansavond te houden. Uitbaters Colette en Geert van de Wal wel oren naar het concept en stelden de zaal wederom beschikbaar. Na het succes van de editie in april was het voor hen een logische zaak om snel met een nieuwe avond te komen.

VERBETERING

Die komt er nu aankomende zaterdag. Voets en Steinmann hebben de op- en aanmerkingen van het publiek ter harte genomen en er is een betere geluid- en lichtinstallatie geregeld. ,,En met dj Joop hebben we iemand gevonden die ook in de tijd van De Kei al plaatjes draaide. Hij vind het een eer om weer achter de draaitafel te staan."

De dames hopen dat hun feestavond blijft leven onder de bezoekers. Frequentie is de sleutel volgens Steinmann: ,,In De Kei was het iedere maand bal, maar daar kwam na verloop van tijd de klad in. Dat willen wij voorkomen."

Het feest begint om 20.30 uur en kaartjes kosten 7,50 euro. Deze zijn te koop bij Rembrandt en Natasja Fashion, beide aan de Rechterstraat. Als de avond niet uitverkocht is, zijn er ook nog kaartjes aan de deur te koop. Houd hiervoor de Facebookpagina in de gaten. Er is ook een mogelijkheid om vooraf deel te nemen aan een barbecue vanaf 18.00 uur. Die wordt gehouden in de tuin achter het café en kost 19,50 euro.