DVG 1 promoveerde het afgelopen seizoen naar de derde klasse en komt daarin onder meer uit tegen ODC 1. (Foto: Hans Verberk).
DVG 1 promoveerde het afgelopen seizoen naar de derde klasse en komt daarin onder meer uit tegen ODC 1. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

COMPETITIE-INDELING AMATEURVOETBAL

Nieuwe voetbaljaargang telt meerdere derby's

JAN HERMENS

Voetballiefhebbers kijken reikhalzend uit naar de aftrap van de amateurcompetitie. Die begint voor de clubs in deze regio in het weekend van 21 en 22 september. Er staan door het jaar heen meerdere dorpsderby's op het programma.

Voordat de titelstrijd losbarst, spelen de verenigingen oefenduels en bekerwedstrijden, want dat toernooi begint op zondag 1 september. Ook in de beker staan enkele lokale derby's op de agenda.

ODC uit Boxtel en het gepromoveerde DVG uit Liempde zijn ingedeeld in de derde klasse C. De selecties van RKSV Boxtel en Essche Boys (dat na één seizoen in de kelderklasse eveneens promoveerde) acteren een niveau lager en treffen elkaar in de vierde klasse F. LSV uit Lennisheuvel en het Gemondse Irene spelen beide in respectievelijk de vijfde klasse D en E en staan in competitieverband dus niet tegenover elkaar.

BEKERVOETBAL

LSV ontmoet in de strijd om de KNVB-beker in eigen huis, het sportpark aan de Mijlstraat, ODC en Essche Boys. Het duel met ODC vindt zondag 1 september plaats en begint om 14.30 uur; donderdag 12 september wordt vanaf 18.30 uur tegen de Essche ploeg gespeeld. Irene ontmoet tijdens het bekertoernooi in het eigen sportpark De Laat aan de Kaal Hoefsteeg de mannen van DVG. Dat gebeurt zondag 8 september, aanvang 14.30 uur.

FOTO ONDER: Voetbalclub DVG uit Liempde promoveerde het afgelopen seizoen naar de derde klasse en komt daarin onder meer uit tegen het Boxtelse ODC. (Foto: Hans Verberk).


Sport Kort

Honkbal Ducks

Voor een aantal teams van de Boxtelse honk- en softbalclub Duckx zit de zomerstop erop.

Programma vrijdag 16 augustus

Honkbal: Ducks H2 - Stags H2        19.30

Programma zaterdag 17 augustus

Honkbal: Boosters AH1 - Ducks AH1        14.00

Softbal: Orioles JS1 - Ducks JS1        15.00