Afbeelding
Foto: Henk van Weert

PLAN VOOR BOUW VAN APPARTEMENTEN VOOR STUDENTEN

Ursulinenpad krijgt twaalf overburen

HENK VAN WEERT

Tegenover de woningen aan het Ursulinenpad in Boxtel moeten twaalf appartementen voor studenten verrijzen. De nieuwbouw wordt ontwikkeld op het opslagterrein van Bernard van Stekelenburg, achter de woning van diens broer Albert. Hun zus Annemarie start weer met de verkoop van bloemen in de Boxtelsche Watermoolen.

Volgens Van Stekelenburg bestaan er al lang plannen om het terrein te bebouwen: ,,Maar we hebben lang getwijfeld of er woningen moesten komen voor kinderen uit onze familie. We hebben gekeken wat het meest rendabel is en naar de lokale woningbehoefte. Daarom kiezen we ervoor te bouwen voor studentenhuisvesting." Dat sluit volgens hem mooi aan bij de bestemming van het nabijgelegen Sint-Ursula, waar ook vooral jongeren wonen.

Van Stekelenburg realiseert zijn plannen samen met projectontwikkelaar Ad van de Groenendaal uit Schijndel, die momenteel voormalig dorpshuis De Kei in Gemonde verbouwt. ,,Zelf ben ik geen investeerder of ontwikkelaar. Wel hebben we in de familie mensen die in de bouw werken, op die manier hopen we dat we toch relatief vlot kunnen starten met de werkzaamheden. Ik weet dat er een grote wachtlijst bestaat bij aannemers..."

SINTLUCAS

Toch wil Van Stekelenburg zich nog niet vastklampen aan een datum waarop het project gerealiseerd moet zijn. Het bestemmingsplan staat bebouwing toe, maar moet wellicht nog wel worden aangepast, vertelde hij gisteren. ,,We zijn in gesprek met de gemeente en die reageert positief op een gevelwand tegenover de bestaande huizen aan het Ursulinenpad." Ook wil hij nog inventariseren hoe de buurt erover denkt. Daarnaast voert de Boxtelse ondernemer overleg met mbo-school SintLucas. ,,Daar zitten mensen die weten welke wensen studenten hebben. Bovendien barst het er van de creativiteit en die wil ik graag benutten bij de uitwerking van de plannen."

'RUIMTE GENOEG'

Het perceel achter de woning van zijn broer Albert is eigendom van Van Stekelenburg. Hij gebruikt het onder meer voor opslag van rekken en om vrachtwagens te stallen. ,,Maar het is slechts gedeeltelijk in gebruik. Er is ruimte genoeg voor een wooncomplex." Zelf bewoont de ondernemer de bovenverdieping van de molen aan de Molenstraat. Hij verkoopt onder meer meel voor thuisbakkers, maar ook dierenvoeders en aanverwante artikelen.

BLOEMENZAAK

Broer Albert handelt in bloemen en heeft een winkel in onder meer Vught. Zus Annemarie, die eertijds een bloemenwinkel had aan de Breukelsestraat, keert ook terug in het zakenleven. Zij verkoopt met haar man Peter van Eldonk met ingang van nu bloemen en planten in de Boxtelsche Watermoolen aan de Molenstraat. ,,Annemarie en Peter vullen het gat op dat ontstond nadat bloemenshop Janneke onlangs stopte", meldt Van Stekelenburg. Hij glundert over de ontwikkelingen in de ondernemersfamilie die tot bloei kwam onder leiding van hun ouders Sjef en Riek. ,,Het wordt weer net als vroeger..."

FOTO BOVEN: Aan het Ursulinenpad, op de plek waar nu nog een hoge heg staat, moeten twaalf jongerenappartementen verrijzen. Ze worden gebouwd op het terrein van de familie Van Stekelenburg. Wanneer de bouw start, is nog onbekend. (Foto: Henk van Weert).