Afbeelding
Foto:

What's Up, Mees & Tijn?

Na een fijne vakantie aan de Franse westkust zijn Mees en Tijn inmiddels al weer een weekje thuis. Daar vermaken de twee sportieve broers zich ook prima. Zin om naar school te gaan, heeft het tweetal nog lang niet...

Hoi jongens, wie zijn jullie? ,,Ik ben Tijn en dit is mijn jongere broertje Mees. We spelen vandaag in het speeltuintje aan het Apollopad en wonen vlakbij, in de Albinonistraat."

Hadden jullie eigenlijk niet in het zwembad moeten liggen, nu het zo'n mooi weer is? ,,Daar hebben we al ingelegen", vertelt de achtjarige Mees. Zijn broertje knikt: ,,We hebben een bad achter in de tuin staan. Daar kun je heerlijk in spetteren. Maar nu hadden we zin om even hier te schommelen. En straks gaan we ook nog even voetballen, want dat is onze favoriete hobby."

Oh, bij welke club spelen jullie dan? ,,Mees speelt bij ODC, maar ik ben overgestapt naar RKSV Boxtel. Door een blessure heb ik een tijdje niet kunnen voetballen. En toen bleek bij de samenstelling van de teams voor het nieuwe seizoen, dat ik een een laag elftal was geplaatst. Dat vonden mijn ouders niet zo'n goed idee. Daarom ben ik van club gewisseld. Komend seizoen speel ik in JO13-2", meldt Tijn.

Jullie hebben natuurlijk ook een favoriete profclub. De twee jongens knikken uitbundig. ,,We zijn allebei fan van Ajax. Zaterdag waren we samen in de Johan Cruijff Arena", glundert Mees. Zijn broer: ,,Ja, alleen jammer dat we het eerste doelpunt misten. We moesten erg lang wachten bij de kassa. Er was een flinke rij voor de tickets..."

En zitten jullie hier in de buurt ook op school? ,,Ja, hierachter, op De Beemden", wijst Mees naar het schoolgebouw aan de overkant van de Europalaan. ,,Ik ga naar groep vijf en Tijn naar groep acht." Maar voorlopig hebben de twee jongens nog geen zin in school. ,,Neuh, nog lekker drie weekjes vakantie vieren. We gaan in ieder geval nog een dagje naar de Efteling", glundert Mees. ,,Ja, en misschien ook nog naar de dierentuin en een trampolinepark."

FOTO LINKS: De broertjes Mees (links) en Tijn van Asselen vermaken zich prima op de schommel in het speeltuintje aan het Apollopad. (Foto: Henk van Weert).