GEEN EUCHARISTIEVIERING OP KERMIS

Liempdse kerkgangers krijgen priester uit India

RENS VAN DEN ELSEN

Liempdse kerkgangers krijgen een priester uit India. De nieuwe voorganger is de door het bisdom 's-Hertogenbosch aangestelde vervanger van kapelaan Geoffrey de Jong.

Wanneer de geestelijke precies van start kan gaan is nog niet duidelijk. Het bestuur van de Heilig Hartparochie geeft desgevraagd aan dat hij eerst nog ervaring op moet doen in Nederland en de taal machtig moet worden, alvorens hij de missen in de kerk mag leiden. ,,De verwachting is dat hij voor Kerstmis dit jaar aan zal treden", aldus het bestuur.

De Jong werd door bisschop Gerard de Korte benoemd tot kapelaan in de gemeente Laarbeek. De overplaatsing was nodig omdat de parochie Zalige Pater Eustachius van Lieshout zonder priester zat. Eind vorige maand werd afscheid genomen van de populaire kapelaan; dat gebeurde tijdens een eucharistieviering in de Sint-Jans Onthoofdingkerk. Door het vertrek van De Jong is er een probleem bij het invullen van de missen in de kerkdorpen van de Boxtelse parochie. Daarom heeft het bestuur besloten om in elk geval tot het einde van dit jaar de vieringen op woensdag- en donderdagochtend in de Liempdse kerk te laten vervallen. Ook de in 2016 geïntroduceerde mis op de botsautobaan tijdens de Liempdse kermis gaat niet door. Diaken PierPaolo Flesia zou daar voorgaan, maar is nog met vakantie.