Voorleesmiddagen Babel Bibliotheek voor alle leeftijden

Door het jaar heen wordt er elke woensdag voorgelezen in Babel Bibliotheek aan de Burgakker in Boxtel. Tijdens de zomermaanden vervalt deze middag, maar vindt de activiteit wel doorgang buiten de deur; bijvoorbeeld op dinsdag 6 augustus vanaf 14.00 uur bij Kinderboerderij Boxtel.

Eerst wordt voorgelezen uit een mooi prentenboek, vervolgens worden liedjes gezongen. Iedereen is welkom en aanmelden is niet nodig. De activiteiten worden georganiseerd, omdat het reguliere voorlezen op woensdag vervalt. Ook het voorleeshalfuurtje voor zeer jonge kinderen op vrijdagochtend gaat niet door in de schoolvakanties.

Voor volwassenen houdt de Boxtelse bibliotheek ook een voorleesactiviteit. Die vindt morgen plaats, vrijdag 2 augustus van 11.00 tot 12.00 uur aan de Burgakker. Tijdens VerhaalTijd worden verhalen gedeeld, om anderen te raken en te inspireren. Aanmelden is niet nodig.


Schuttersgilde trakteert Boxtelse mantelzorgers

Mantelzorgers in de gemeente Boxtel kunnen zaterdag 31 augustus deelnemen aan een ontspanningsmiddag van het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris. Op het schietterrein aan het Essche Heike worden van 13.30 tot 17.00 uur niet alleen wedstrijdjes met kruis- en handboog gehouden, maar kunnen bezoekers ook meedoen aan oud-Hollandse spelletjes.

Nadrukkelijk worden ook jonge mantelzorgers uitgenodigd. Aanmelden kan tot en met 27 augustus via mantelzorgboxtel@contourdetwern.nl. Hoogtepunt tijdens de spelmiddag is de wedstrijd waarin de kruisboog op een houten vogel in de ruim twaalf meter hoge schutsboom wordt gericht. Degene die het laatste stukje uit de mast schiet, mag zich een jaar lang mantelzorgkoning van de gemeente Boxtel noemen.

Bezoekers worden ontvangen met koffie of thee en iets lekkers. Gedurende de middag worden ook andere drankjes geserveerd. Bovendien wordt uitleg gegeven over het ontstaan en het functioneren van het gilde in Boxtel.

De ontspanningsmiddag wordt mede georganiseerd door het Steunpunt Mantelzorg van welzijnsorganisatie ContourdeTwern en de gemeente.


Nijmeegse Vierdaagse

Vorige week publiceerde Brabants Centrum de namen van wandelaars uit de gemeente Boxtel die de Nijmeegse Vierdaagse voltooiden. Nadien kwamen nog wat namen van deelnemers binnen. 50 km: Ronald Martens (Liempde, tweede maal); 40 km: Yvon van Someren (Boxtel, 1), Theo Martens (Liempde, 12); 30 km: Jan van de Sande (Boxtel, 13).