Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

LIEMPDENAAR VOLTOOIT TOUR DE FRANCE

Renner Koen de Kort 'niet helemaal tevreden'

MARC CLEUTJENS

Wielrenner Koen de Kort (36) heeft zondagavond ook zijn achtste deelname aan de Tour de France met de finish in Parijs bekroond. De zinderende etappekoers - gewonnen door jongeling Egan Bernal van Team Ineos - eindigde op de Avenue des Champs-Élisées. Hier trachtte de Liempdenaar ploeggenoot Jasper Stuyven in een kansrijke sprintpositie te manoeuvreren.

De Kort blikt met gemengde gevoelens terug op het verloop van zijn achtste Tour. De teamkapitein van Trek-Segafredo toonde zich content met de tweede plaats in het ploegenklassement. ,,We zijn ook blij dat we met Guilio Ciccone twee dagen in het geel hebben mogen rijden. Maar als kopman Richie Porte op de elfde plaats eindigt, kun je natuurlijk niet helemaal tevreden zijn."

Porte was door Trek-Segafredo aangewezen als dé man voor het algemeen klassement, maar kon onvoldoende imponeren. Liempdenaar De Kort was tijdens de ronde van Frankrijk een van de belangrijke steunpilaren van de Australiër. Die reed niet onverdienstelijk, maar kon te weinig aanklampen bij de toprenners.

In de slotetappe naar Parijs was De Kort de lead-out voor ploeggenoot Stuyven. De Belgsiche sprinter werd door de Liempdenaar naar de voorste regionen van het ontketende peloton geloodst, maar kon het karwei niet afmaken. Stuyven kwam als achtste over de streep.

De Kort eindigde in Parijs op de 32e plek, kort achter gele-truiwinnaar Bernal. In het eindklassement legde de Liempdenaar beslag op de 125e plek. Hij rijdt deze week enkele criteriums; zondag 4 augustus volgt deelname aan de volgende UCI World Tour-wedstrijd: RideLondon.

FOTO ONDER: Koen de Kort voltooide zijn achtste Tour de France, maar eindigde op de voor hem teleurstellende plek 125. (Foto: Marc Cleutjens).