Kerkconcerten op carillon en Smitsorgel

Beiaardier Tommy van Doorn vertolkt zondag 4 augustus onder meer muziek van de rockbands Metallica en Queen op het carillon van de Sint-Petrustoren. Het gratis te beluisteren optreden in de serie Kerkconcerten begint om 14.30 uur en duurt zo'n zestig minuten. Zaterdag 10 augustus vindt een inloopconcert plaats door Alexander de Bie; hij bespeelt het Smitsorgel in de Sint-Petrusbasiliek.

Van Doorn wil zondag veel kanten van het carillon laten horen. Uit het klassieke repertoire klinken virtuoze composities van François Couperin en Pietro Domenico Paradisi, maar ook oorspronkelijk beiaardwerk van de Vlamingen Geert d'Hollander en Jef Rottiers. Ook breder bekend werk komt aan bod, zoals muziek uit De Notenkraker van Tsjaikovski en de Second Waltz van Sjostakovitsj. Voorts klinkt dus ook popmuziek: naast Nothing Else Matters (Metallica) en Bohemian Rhapsody (Queen) ook een lied van Katie Melua, namelijk het nummer The Girl from Ipanema. Voor publiek is een luisterplek ingericht op de binnenplaats van de pastorie op Duinendaal.

INLOOPCONCERT

De 18-jarige De Bie studeert sinds twee jaar piano aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en verzorgde al orgelconcerten in onder meer het Concertgebouw Amsterdam en de Sint-Janskathedraal in 's-Hertogenbosch. De talentvolle organist vertolkt in Boxtel op 10 augustus vanaf 14.00 uur muziek van Bach, Mozart, Franck en Alain. Het inloopconcert is gratis toegankelijk.


Mantelzorgers wandelen

Steunpunt Mantelzorg van welzijnsorganisatie ContourdeTwern houdt dinsdag 6 augustus van 13.30 tot 15.30 uur een wandeling door natuurgebied Kampina. Het startpunt is om 13.15 uur bij Sint-Ursula, Baroniestraat in Boxtel. Aanmelden via e-mail: mantelzorgboxtel@contourdetwern.nl of telefoon (0411) 65 58 99.