Afbeelding
Foto: Hans Verberk

HARDLOPEN EN WANDELEN IN OMGEVING VAN GEMONDE

Profielloop is nu van vaste waarde

De Profielloop in Gemonde is zondag 22 september toe aan zijn vierde editie. Wat drie jaar geleden begon als een project van de scholieren Robin Bogers en David Mornout, is uitgegroeid tot een vaste waarde op de sportkalender. Voor de hardlopers is er een route van vijfenhalf en tien kilometer, kinderen kunnen meedoen aan de Kidsrun. Wandelaars komen aan hun trekken tijdens dezelfde afstanden.

Bogers en Mornout wilden in het kader van hun profielwerkstuk een sportief evenement organiseren in Gemonde. Dat werd een succes en beide jongens organiseren dit nu nog steeds.

De start en finish is bij voetbalvereniging Irene aan de Kaal Hoefsteeg. De parcoursen gaan door het buitengebied van Gemonde en zijn volgens de organisatie 'zeer gevarieerd'. Deelnemers komen langs rivier de Dommel, lopen over grotendeels onverharde paden door de bossen en tussen de maisvelden.

De Kidsrun start om 10.30 uur. Drie kwartier later volgen de overige hardlopers. Als laatste vertrekken de wandelaars om 11.30 uur. Muziekvereniging Sint-Lambertus zorgt bij de start- en finish voor live muziek.

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor de Profielloop kost 6,50 euro voor de hardlopers, wandelaars betalen vier euro en kinderen 1,50 euro. Dit is inclusief fruit, drinken en een medaille. Op de dag zelf kost inschrijven twee euro extra. Voor de hardlooponderdelen is er elektronische tijdwaarneming aanwezig die door middel van chips in de startnummers het klassement opmaken. Daarnaast zijn er diverse prijzen te winnen in de verschillende categorieën, maar plezier en gezelligheid staan voorop. Vooraf inschrijven is mogelijk via de website www.profielloop.nl.

FOTO ONDER: Dit is het vierde jaar dat de Profielloop in Gemonde wordt gehouden. Destijds gestart als onderdeel van een profielwerkstuk. (Foto: Hans Verberk, 2018).

Afbeelding