Afbeelding
Foto: Archief Witte Zusters

VVV VERZORGT DRIE AVONDRONDLEIDINGEN

Wandelen met gids door cultuurhistorisch Boxtel

Tijdens de zomerrondleidingen van VVV Boxtel stappen deelnemers voor even terug in de tijd: elke woensdag- en donderdagavond wordt er een van de tien cultuurhistorische rondgangen verzorgd door een gids.

Naast de tijdelijke tentoonstelling 'De Witte Karavaan' over de witte zusters en paters in museum MuBo (Baroniestraat), kijken de VVV-gidsen ook naar hoe het verder was gesteld met de congregaties in deze gemeente. Deelnemers van de route Witte Zusters bezoeken diverse plekken waar het roomse leven zijn bloeitijd had. De gidsen brengen de wandelaars ook naar het religieus panorama in museum Vekemans (Stationsstraat) en naar het Wereldhuis (Achterberghstraat), waar de meeste zusters en paters nu wonen. De tocht is 3,7 kilometer lang en start dinsdag 6 augustus om 19.00 uur bij het VVV-kantoor aan de Markt 36 in Boxtel.

KERKBEZOEK

Woensdag 7 augustus is de route Sint-Petrusbasiliek aan de beurt. Deze wandeltocht van iets meer dan een kilometer voert door het oudste gedeelte van de Boxtelse kern. De gids vertelt ondertussen over de versmelting van het religieuze en profane leven. Na de wandeling gaan de kerkdeuren van de Sint-Petrusbasiliek open voor de deelnemers. De tocht start eveneens om 19.00 uur bij de VVV.

Park Molenwijk is het onderwerp van de wandelroute op donderdag 8 augustus. De gids geeft uitleg over hoe het park is aangelegd en de vele functies die het heeft en had. Daarnaast kunnen deelnemers genieten van het groen. Deze tocht start om 19.00 uur bij de parkeerplaats van restaurant Molenwijk aan de Molenwijk 2.

AANMELDEN

Mensen die zich willen aanmelden voor de wandelingen, kunnen dat doen in het VVV-kantoor aan de Markt 36 of via e-mail: info@vvvboxtel.nl. Telefonisch is de VVV te bereiken via de telefoonnummers (0411) 68 54 43 of 06-22 56 20 01. De tochten duren een tot anderhalf uur. Deelname kost twee euro per persoon. Wie zich wil oriƫnteren op de andere routes, kan www.beleefboxtel.nl raadplegen.

FOTO BOVEN: De witte zusters hebben een belangrijke plek in de roomse geschiedenis van Boxtel. De VVV-gids vertelt daar dinsdag 7 augustus alles over. (Foto: archief witte zusters).



Boxtel

Blij Festival Vught

Levenscoach Sylvia van der Horst uit Boxtel organiseert in het weekeinde van 16 tot en met 18 augustus het Blij Festival op landgoed Bleijendijk in Vught. Er worden onder andere workshops theatersport, mindful-yoga en de gevoelsdans Biodanza gegeven. Het feest kost 210 euro; er zijn extra kosten voor kamperen of overnachten in de hoeve op het landgoed. Meer informatie is te vinden op: www.luistering.nl.