Afbeelding
Foto: Angelique Otten | Natuurmonumenten

Reeën spotten op Kampina
tijdens wandeling natuurgids


Wie hoopt ooit oog in oog te staan met een ree, doet er goed aan om vrijdagavond 16 augustus deel te nemen aan een wandeling van Natuurmonumenten. Een boswachter gaat met de geïnteresseerden op zoek naar dit schuwe dier in het indrukwekkende landschap van de Kampina.

Deze wandeling is gericht op volwassenen. Wat oudere kinderen kunnen ook aansluiten, mits zij worden begeleid door een ouder of verzorger.

Reeën zijn schuw en zoeken het liefst in de schemering en ochtendgloren naar voedsel, want dan is het rustig in het gebied. En er zijn altijd wel sporen die hun aanwezigheid verklappen. De boswachter adviseert stevige wandelschoenen aan te trekken en kleding die past bij het weer. Na afloop dienen wandelaars zichzelf goed te controleren op eventuele teken.

De wandeling over de Kampina vindt plaats op vrijdag 16 augustus vanaf 19.30 uur. Deelnemers vertrekken bij de parkeerplaats aan de Annadreef in Boxtel. Deelname kost tien euro voor leden van Natuurmonumenten; niet-leden betalen 4,50 euro meer. Kinderen krijgen korting. Belangstellenden dienen zich vooraf aan te melden via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

(Foto: Angelique Otten | Natuurmonumenten).