Sinds enkele jaren is de kermisdienst in de botsauto's een traditie in Liempde. De mis kan dit jaar echter niet doorgaan omdat kapelaan Geoffrey de Jong is verhuisd en diaken PierPaolo Flesia dit jaar op vakantie is. (Archieffoto: Albert Stolwijk).
Sinds enkele jaren is de kermisdienst in de botsauto's een traditie in Liempde. De mis kan dit jaar echter niet doorgaan omdat kapelaan Geoffrey de Jong is verhuisd en diaken PierPaolo Flesia dit jaar op vakantie is. (Archieffoto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

VISWEDSTRIJD AAN OEVER DEN HULZER • HORECA BRENGT VOL PROGRAMMA

Liempde maakt zich op voor vijfdaags kermisfeest

De kermis van Liempde staat weer voor de deur. Daar kunnen kinderen zich van zaterdag 3 tot en met woensdag 7 augustus vermaken met onder meer de botsauto's, de welbekende luchtschommels, Safari Trip en Lucky Duck. Ook is er volop entertainment voor jong en oud.

De officiële opening van de Liempdse kermis is zaterdag om 18.45 uur. Deze wordt verricht door Elsa, Anna en Olaf, enkele karakters uit de Disneyfilm Frozen. Daarnaast is er voor de kinderen dinsdag 6 augustus ook een optreden van clown DesAlles. Hij vermaakt vanaf 18.30 uur de bezoekers op het kermisterrein. Buiten deze activiteiten zijn ook de attracties Baby Flug, Mega Dance-rupsbaan, boksbal, schietsalon, grijpkramen en de draaimolen weer te vinden in en rond het Concordiapark en het Raadhuisplein.

De centrumhoreca zorgt ondertussen voor het vermaak voor de wat oudere jeugd. Zo laat café 't Huukske een keur aan Nederlandstalige artiesten opdraven, waaronder Peter Beense en Jeroen van Zelst. Het Wapen van Liempde verzorgt ook dit jaar een groot terras en ook café De Durpsherberg heeft diverse zangers en dj's geprogrammeerd, zoals Jack van Raamsdonk en dj Bompa.

Het kermisterrein is op zaterdag geopend van 15.00 tot 01.30 uur en op zondag van 13.00 tot 01.30 uur. Van maandag 5 tot en met woensdag 7 augustus kunnen bezoekers tussen 14.00 en 00.30 uur plezier maken.

OP LIEMT GEMUNT

Wie nog muntjes heeft liggen van consumentenactie Op Liemt Gemunt kan hiermee een gratis kaartje voor de kermisattracties krijgen. Voorwaarde is wel dat er minimaal één ritkaartje betaald wordt en er twee muntjes ingeleverd worden, het tweede kaartje is dan voor niks. De actie is geldig bij alle vermaakzaken en loopt tijdens de gehele kermisperiode.

ZONNEBLOEM

Niet alleen kinderen vinden hun weg naar de Liempdse kermis. Ook de senioren komen graag. Dat blijkt ook uit de activiteit van de plaatselijke Zonnebloem-afdeling op dinsdagmiddag 6 augustus. Door het warme weer van vorig jaar, het was toen ruim 35 graden, werd de activiteit afgeblazen. Dit keer lijkt het kwik niet zo hoog te komen tijdens de kermisdagen. Goed nieuws dus voor de ruim 55 deelnemers. Zij worden om 14.00 uur ontvangen bij De Durpsherberg en bezoeken daarna de verschillende attracties en kramen. De twintig vrijwilligers zorgen ervoor dat de ouderen op tijd een natje en een droogje krijgen op een van de horecaterrassen. De Zonnebloem kan hierbij al jaren rekenen op de spontane medewerking van kermisexploitanten, ondernemers en de gemeente Boxtel.

KERMISVISSEN

Ook een jaarlijkse traditie is de Liempdse kermisviswedstrijd op zaterdag 3 augustus. Deze vindt weer plaats aan de oever van vijver Den Hulzer aan de Laarakkerweg. Leden van de lokale hengelsportclubs De Laatste Kans (Liempde) en Ons Genoegen (Boxtel), maar ook van visclubs uit omliggende dorpen doen hieraan mee. De inschrijving is reeds gesloten.