Leo Bekers wint regiomixtoernooi JBV De Walnoot

Profvoetballers hebben een zomerstop nodig, maar dat geldt niet voor de spelers van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot. Zij zetten namelijk gewoon door: maandag werd bij warme temperaturen het wekelijkse regiomixtoernooi gespeeld.

Het kwik steeg maandag, waardoor de boulers gebruik konden maken van de dertig buitenbanen aan de Selissenwal. 49 spelers lieten hun ballen rollen, waarvan er acht in de prijzen vielen. De wedstrijdleiding was in handen van Michel Luijten en Josefien Minkels.

Leo Bekers was de beste speler, met negentien punten uit drie gewonnen partijen. Hij werd op de voet gevolgd door zijn echtgenote Henny, die achttien punten behaalde. Thom Brocken ging met de bronzen plak naar huis; hij zette zestien punten op het scorebord.

Ria van Breugel won ook drie partijen en behaalde daarmee dertien punten; zij werd vierde. Jos van Meersbergen eindigde als vijfde: hij won twee partijen met zestien punten. Henk Schuurmans, Jos van Grinsven en Ben Heutink werden respectievelijk zesde, zevende en achtste.

Elke maandagmiddag wordt het regiomixtoernooi gespeeld bij JBV De Walnoot aan de Selissenwal 25. Vanaf 13.00 uur is de inschrijving geopend. Op dinsdag- en donderdagmiddagen kunnen beginnende boulers kennismaken met de sport vanaf 13.00. Meer informatie staat op de website: www.jbvdewalnoot.nl

Amazone Gemonde
Brabants kampioen
met Krien's Dion

PAARDENSPORT

De Gemondse Jolien Duijts is onlangs Brabants kampioen geworden met haar pony Krien's Dion. Zij behaalde deze titel in de klasse AB-B geworden. De negenjarige amazone is lid van ponyclub De Pikeurtjes in haar woonplaats.

De wedstrijden in Zijtaart bestonden uit dressuur, springen en afdelingsdressuur. Jolien deed mee met zowel springen als dressuur en plaatste zich voor het kampioenschap via de selectiewedstrijden van Kring Hart van Brabant.
De jonge amazone reed in de ochtend in de voorronde naar de eerste plaats met 70 procent in de klasse AB-B. Daarna mocht ze overkampen tegen de beste tien deelnemers in deze klasse. Hier reed ze een goede proef en behaalde ze de titel. Zaterdag 24 augustus strijdt de combinatie in dezelfde klasse dressuur op het NK in Ermelo.
Jolien kwam ook nog in de springbak met Loo's Morgan, eveneens in de klasse AB-B, maar daarmee had ze een weigering.