Afbeelding
Foto:

BOUWSTART APPARTEMENTEN NOG ONZEKER

Verkoop Princenlant 4 start na zomervakantie

HENK VAN WEERT

De verkoop van de 34 te bouwen appartementen in het plan Princenlant 4 start na de zomervakantie. Dat meldt de Eindhovense projectontwikkelaar Hurks in een nieuwsbrief die afgelopen week is verspreid. Op de projectwebsite is te lezen dat nog allerminst zeker is wanneer de bouw daadwerkelijk van start gaat. Waar aanvankelijk op eind dit jaar werd gehoopt, wordt nu - 'met een slag om de arm' - begin of medio 2020 genoemd.

In februari ging de gemeenteraad van Boxtel akkoord met het bestemmingsplan, maar daartegen is bezwaar aangetekend door buurtbewoners uit de Beneluxlaan. Zij zijn van mening dat afgeweken wordt van het oorspronkelijke plan. Dat wordt met zeven bouwlagen hoger dan het aanvankelijke ontwerp en bovendien is de verdiepte parkeergarage onder het complex geschrapt. Bewoners moeten hun auto straks op het bestaande parkeerterrein bij Hoogheemflat 7 neerzetten.

IETS DUURDER

Het project, waarvoor Hurks een noodzakelijke omgevingsvergunning heeft aangevraagd bij de gemeente Boxtel, bestaat uit levensloopbestendige appartementen van circa 84 tot 100 vierkante meter met ruim balkon. Het complex telt zeven bouwlagen en de woningen op de hoogste verdieping krijgen een dakterras en worden groter: tussen 106 en 127 vierkante meter. Rond het complex verrijst een park met vijver. De verkoopprijs is wel wat verhoogd. Dat is het gevolg van 'vertraging van het project, ontwikkeling van de bouwkosten en marktomstandigheden', aldus Hurks. Aanvankelijk kostte het goedkoopste appartement 250.000 euro, nu 267.500 euro. Kort na de zomervakantie wordt een informatiemiddag voor belangstellenden gehouden.

DEN HAAGAKKER

Princenlant 4 wordt gebouwd op de plek waar ooit sporthal Den Haagakker stond. Die brandde in 2007 tot de grond toe af. Dat was op een moment dat de accommodatie al buiten gebruik was geraakt door de komst van sporthal De Dommel aan de Van der Voortweg.

FOTO BOVEN: Gistermiddag werd het bouwbord bij de bouwlocatie op de hoek van de Maastrichtsestraat en de Beneluxlaan vernieuwd. Terwijl de foto werd gemaakt, grinnikten de twee mannen die er aan de slag waren: ,,Morgen staat in de krant dat hier twee dolle bij 40 graden Celsius aan het werk waren." Bij dezen dus... (Foto: Henk van Weert).

Afbeelding