KOSTEN GERAAMD OP RUIM ZEVEN TON

Nieuwe brug Esch fors duurder

De gemeente Haaren verwacht dat de nieuwe brug over de Essche Stroom zo'n 160.000 euro duurder wordt. In 2017 raamde Haaren nog 540.000 euro in voor de vervanging van de huidige overspanning die de Spankertstraat met Groenendaal in Esch verbindt. Het college van B en W vraagt aan de gemeenteraad om het extra bedrag in de begroting op te nemen.

De 'witte brug', zoals deze in de volksmond wordt genoemd, is dringend aan vervanging toe. Momenteel is deze gesloten voor zwaar verkeer, waardoor tractoren en vrachtwagens via het centrum van Esch rijden. De nieuwe brug moet deze ongewenste situatie weer verminderen.

De nieuwe brug krijgt een moderne betonnen uitstraling. Omwonenden hebben dit voorjaar voor een ontwerp gekozen dat het beste aansluit bij de huidige constructie. Het duurt echter nog zeker een jaar voordat er wordt gestart met de vervanging. Pas in 2020 komt de brug er te liggen. Dat heeft onder meer te maken met de plannen van waterschap De Dommel om de dijken langs de Essche Stroom op te hogen. Daardoor komt ook het brugdek hoger te liggen. Ook moeten nog ruimtelijke procedures doorlopen worden.

AANBESTEDING

Ook is het nog afwachten of de kosten niet nog verder de pan uit rijzen. Er moet immers nog een aanbesteding plaatsvinden...