Afbeelding
Foto: Angelique Otten | Natuurmonumenten

WANDELING NATUURMONUMENTEN

Reeën spotten op de Kampina

Wie hoopt ooit oog in oog te staan met een ree, doet er goed aan om vrijdagavond 16 augustus deel te nemen aan een wandeling van Natuurmonumenten. Een boswachter gaat met de geïnteresseerden op zoek naar dit schuwe dier in het indrukwekkende landschap van de Kampina.

Deze wandeling is gericht op volwassenen. Wat oudere kinderen kunnen ook aansluiten, mits zij worden begeleid door een ouder of verzorger.

Reeën zijn schuw en zoeken het liefst in de schemering en ochtendgloren naar voedsel, want dan is het rustig in het gebied. Ze zijn vaak te zien bij de bosranden en wanneer bezoekers van het natuurgebied heel stil en voorzichtig zijn, is er een kans dat de beesten blijven staan. En er zijn altijd wel sporen die hun aanwezigheid verklappen. De boswachter adviseert stevige wandelschoenen aan te trekken en kleding die past bij het weer. Na afloop dienen wandelaars zichzelf goed te controleren op eventuele teken.

De wandeling over de Kampina vindt plaats op vrijdag 16 augustus vanaf 19.30 uur. Deelnemers vertrekken bij de parkeerplaats aan de Annadreef in Boxtel. Deelname kost tien euro voor leden van Natuurmonumenten; niet-leden betalen 4,50 euro meer. Kinderen krijgen korting. Belangstellenden dienen zich vooraf aan te melden via www.natuurmonumenten.nl/agenda. (Foto: Angelique Otten | Natuurmonumenten).


Boxtel

Bokselse Kwis

Inschrijven voor de Bokselse Kwis op zaterdag 2 november is mogelijk via www.bokselsekwis.nl. Bij aanmelding kunnen teams aangeven voor welk lokaal doel ze in actie komen.

Fietsdrive bridge

De fietsdrive van Bridgeclub Boxtel vindt zaterdag 31 augustus plaats; voor het eerst zijn ook niet-clubleden hierbij welkom. Deelnemers bezoeken tussen 09.00 en 17.00 uur drie horecagelegenheden voor een aantal spellen bridge spelen. De kosten bedragen 45 euro per paar, inclusief lunch. Aanmelden kan tot 15 augustus via www.nbbclubsites.nl/c/ub/8018.

Mandala tekenen

Wie zijn of haar creativiteit de vrije loop wil laten, kan woensdag 31 juli tussen 13.30 en 16.00 uur intuïtief mandala tekenen. Het tekenen van zo'n cirkelvormig lijnen- en kleurenspel wordt gebruikt als meditatieve activiteit. Het evenement vindt plaats op het adres Hoogheem 448 (flat zeven). Voor meer informatie kan gebeld worden naar telefoonnummer: 06-43 58 66 28.

Expostie HavemanKunst

In restaurant De Waag aan de Markt zijn tot half september foto's en gedichten te zien van Roos Bijleveld uit Gilze. Bovendien exposeert Theo van Leipsig uit Helmond er schilderijen. In huisartsenpratijk Leenders & Van Riel zijn in deze periode schilderijen van Tineke Hutten uit Heino te zien. Beide exposities zijn ingericht door galerie HavemanKunst in Sint-Oedenrode.