Afbeelding
Foto: Mariëlle Wijffelaars

What's Up, zwemmers?

Met de temperaturen van deze week zijn er eigenlijk maar twee mogelijkheden om koel te blijven: binnen blijven met alle ramen dicht en airco of ventilator aan óf verfrissing zoeken in of aan het water. Voor Jaydion Wijman (10) en zijn nichtjes Shante en Sharne Wolsleger (6) is het duidelijk. Zodra de zon schijnt, gaan ze lekker zwemmen en spelen bij recreatiepark De Langspier.

Komen jullie vaak zwemmen bij De Langspier? Jaydion: ,,Ik woon vlakbij en mag er zelf met de fiets of lopend naartoe. Ik spreek vaak af met vrienden, dan gaan we lekker voetballen, zwemmen en in het gras liggen." Shante: ,,Wij komen hier soms, vooral als het lekker weer is." Zusje Sharne vult aan: ,,Ja, vooral als de zon schijnt, want anders is er niks aan natuurlijk."

Wat vinden jullie hier het allerleukste om te doen? Shante en Sharne roepen in koor: ,,In het water spelen natuurlijk! Daar krijg je het lekker koud van en we kennen heel veel leuke spelletjes voor in het water." Sharne: ,,We hebben nog geen zwemdiploma dus we hebben altijd zwembandjes om. Maar laatst mochten we bij opa en oma een keer in het diepe, zónder bandjes. Ze letten toen wel extra goed op ons." Jaydion: ,,Ik heb al wel een diploma. Heel fijn, want dan kan ik echt het diepe water in."

Dat jullie hier komen om lekker te zwemmen, is logisch. Maar zijn er verder nog dingen die het bij De Langspier zo leuk maken? ,,Ik vind surfen erg leuk", zegt Jaydion. ,,We huren dan een plank en dan kan ik oefenen. Het is wel makkelijk als er een peddel bij is zodat ik zittend op de plank vooruit kan komen. Blijven staan is nog een beetje moeilijk, dan verlies je snel je evenwicht."

De tweelingzusjes maken ondertussen prachtige salto's op de trampoline. ,,Dat vinden we super leuk om te doen. We hebben thuis ook een trampoline dus we kunnen het heel goed. Maar zwemmen blijft het allerleukst. En ijsjes eten."

FOTO LINKS: Jaydion Wijman en zijn nichtjes, de tweeling Shante en Sharne Wolsleger, vermaken zich opperbest op het strand van De Langspier in Boxtel. Wat wil je, als het kwik ruim boven de 30 graden Celsius stijgt. (Foto: Mariëlle Wijffelaars).