Afbeelding
Foto: Miranda van den Nieuwenhof

BOXTELSE AMAZONE TWEEDE TIJDENS BRABANTS KAMPIOENSCHAP

Zilver voor Suus en pony Newman

RENS VAN DEN ELSEN

De vijftienjarige Suus van den Nieuwenhof uit Boxtel heeft dit weekend beslag weten te leggen op de tweede plek in de dressuurklasse DE/Z1 tijdens de Brabantse Kampioenschappen in Zijtaart. Dit deed ze met haar pony Mastro's Newman waar ze drie jaar mee traint. Een puike prestatie.

De jonge amazone is trots op haar zilveren medaille. Vooral omdat haar pony zoveel heeft geleerd in relatief korte tijd. ,,We kochten hem toen hij al tien jaar was, dan is het een stuk lastiger om hem klaar te krijgen voor wedstrijden. Normaal leer je een pony zadelmak worden vanaf het derde levensjaar", geeft Suus aan. De afgelopen drie jaar heeft ze Mastro's Newman alle oefeningen nog moeten leren.

STRENGER

Tijdens haar proef van zaterdag waren er negentien combinaties waar de Boxtelse punten mee kon verdienen. ,,Tijdens het losrijden in de vroege ochtend ging het naar mijn mening nog niet zo goed, maar dat verbeterde gelukkig snel", vertelt de amazone enthousiast. Hoewel het ene jurylid strenger was dan het andere, wist ze toch een tweede plek te behalen met een totaalscore van 64,853 procent op een deelnemersveld van twintig. ,,Het was niet mijn beste proef, maar het zag er niet slecht uit. Dus ik ben erg blij met het resultaat", aldus Suus.

INTERNATIONAAL

De komende maanden wil Suus in een hogere klasse wedstrijden gaan rijden, namelijk Z2; haar ambitie is om nog dit jaar op internationaal niveau uit te komen. ,,In die klasse heb ik een score van minimaal 63 procent nodig. Dat moet te doen zijn. Het is al jaren mijn droom om dergelijke wedstrijden te rijden, dus ik hoop dan ook dat ik tijdens de komende evenementen goed scoor."

Aan haar enthousiasme ligt het in elk geval niet. Sinds ze op haar zesde op een shetlandpony ging zitten is ze besmet geraakt met het paardrijvirus. Suus: ,,Vanaf dat moment ben ik heel veel op mijn paard te vinden."

FOTO BOVEN: Suus van den Nieuwenhof toont trots haar zilveren medaille die ze gewonnen heeft. Haar pony Mastro's Newman is ongetwijfeld ook erg blij met het resultaat. (Foto: Miranda van den Nieuwenhof).