Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Wandeltocht door gehucht Kasteren laat bolakkers zien

Klein maar fijn: dat geldt zeker voor de buurtschap Kasteren. Zondag 28 juli is er een cultuurhistorische wandelexcursie door de omgeving van het gehucht, geleid door gids Rien van de Laar. De wandeling start om 10.00 uur bij het Buitenlokaal van Brabants Landschap aan in het Groot Duijfhuis aan de Hoevedreef 2 in Liempde.

Tijdens de tocht zijn onder andere de typische bolle akkers te zien. Ook andere cultuurhistorische kenmerken van het gebied komen aan bod, zoals de duiventoren en kleine moerasgebieden in de beemden aan de oever van de Dommel.

De excursie duurt ongeveer twee uur. Deelname kost vijf euro; dit bedrag kan contant en gepast voldaan worden bij de start. Hierbij is een kop koffie of thee bij D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg 4, inbegrepen.


Vogeltjesmarkt Liempde

Vogelvereniging De Notenkraker houdt zaterdag 27 juli haar maandelijkse vogel- en kleine huisdierenmarkt op en rond Ons Doel, de accommodatie van handboogschutterij L'Union aan de Heidezoom 2 in Liempde. De markt duurt van 07.30 tot 11.00 uur, de entree bedraagt 1,50 euro en kinderen mogen gratis naar binnen. Er loopt geen (sier)pluimvee. Tevens wordt door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit streng gecontroleerd.

Expo Toon Stalpers

Schilderijen van Boxtelaar Toon Stalpers zijn tot en met woensdag 31 juli in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd (Barrierweg 4) te zien. Wie een werk van de schilder koopt, steunt projecten voor kansarme mensen in de Filipijnen. De expositie is te bezichtigen op alle dagen van de week tussen 11.00 en 16.00 uur, behalve maandag en woensdag.

Muziek Lennisheuvel

Pianist Leo Willemen en gitarist en zanger Nico Weijns maken zondag 28 juli van 14.00 tot 16.00 uur muziek op boerderijterras Jacobushof aan de Middendreef 2 in Lennisheuvel. De entree is gratis; wel wordt een collectebus geplaatst waarin luisteraars vrijblijvend kunnen doneren aan het Elbrimale Fonds. Deze organisatie zonder winstoogmerk biedt professionele en amateurmusici een podium.