Vorig jaar gaf docent Rinie van der Wiel van Hobbycentrum Boxtel een zomercursus schilderen. Hier krijgt Marie-Jeanne van Zon aanwijzigingen. (Foto: Henk van Weert).
Vorig jaar gaf docent Rinie van der Wiel van Hobbycentrum Boxtel een zomercursus schilderen. Hier krijgt Marie-Jeanne van Zon aanwijzigingen. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

Zomerclub Hobbycentrum start met intuïtief mandala tekenen

Hobbycentrum Boxtel (HCB) houdt van 22 juli tot en met 14 augustus de Zomerclub. Die omvat een uitgebreid scala aan activiteiten, zoals mandala tekenen, houtbewerken en wandelen. De zomerclub begint maandag 22 juli met intuïtief mandala tekenen.

Elke maandag en woensdag worden tijdens de zomervakantieperiode allerlei activiteiten en workshops op touw gezet in het Hobbycentrum aan de Baroniestraat 105. Zowel korte activiteiten van een uur als workshops die een hele dag duren. Die laatste zijn compleet verzorgd, inclusief lunch. Kosten zijn bovendien altijd inclusief materialen. Abonnementhouders van HCB krijgen korting, betaling wordt voor aanvang van een activiteit contant op locatie voldaan. De Zomerclub start maandag 22 juli met intuïtief mandala tekenen, de activiteit in het Hobbycentrum duurt van 09.30 tot 12.30 uur.

Woensdag 24 juli vindt tussen 09.30 en 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur een workshop houtbewerken plaats. Voorts start die dag om 09.30 uur een cursus collages maken en mensen kunnen vanaf 13.30 uur jeu-de-boulen in park Molenwijk.

BEWEGEN OP MUZIEK

In de tweede week van de zomerclub zijn er drie dagworkshops, namelijk bewegen op muziek, mozaïeken en houtbewerken. Verder staat er een dagwandeling op het programma. De workshop bewegen op muziek is op maandag 29 juli, begint om 09.30 uur en duurt ongeveer een uur. De dagwandeling is eveneens op 29 juli. Deze duurt van 09.30 tot 16.00 uur. Hierbij is een lunch inbegrepen.

De dagworkshops mozaïeken en houtbewerking zijn allebei op woensdag 31 juli. Ze duren tot 16.00 uur. Het houtbewerken start om 09.30 uur, het mozaïeken een halfuur later. De deelnemers die met hout aan de slag gaan, maken een specht. Mozaïekliefhebbers werken aan een dienblad.

AANMELDEN

Aanmelden voor de HCB-Zomerclub kan via de website www.hobbycentrumboxtel.nl. Daarop is ook het complete programma terug te vinden, inclusief alle kosten voor deelname door zowel leden als niet-leden.