Vanochtend, donderdag 18 juli, startte aannemer BAM met het asfalteren van het fietspad langs de Eindhovenseweg. Het werk had vertraging door een oude betonlaag die de wegwerkers aantroffen. (Foto's: Henk van Weert).
Vanochtend, donderdag 18 juli, startte aannemer BAM met het asfalteren van het fietspad langs de Eindhovenseweg. Het werk had vertraging door een oude betonlaag die de wegwerkers aantroffen. (Foto's: Henk van Weert). Foto:

FIETSPADEN BREDERODEWEG EN EINDHOVENSEWEG NOG NIET KLAAR

Asfalteren vergt wat meer tijd

HENK VAN WEERT

Het opnieuw asfalteren van het fietspad langs de Eindhovenseweg bleek vorig week meer werk dan was voorzien. Vanochtend kon de nieuwe betumenlaag alsnog worden aangebracht. Morgen, vrijdag 19 juli moet het karwei klaar zijn, ook langs de Brederodeweg.

Nadat aannemer BAM de oude toplaag weg had gefreesd, kwam een oude betonnen deklaag aan het licht op het fietspad langs de Eindhovenseweg.

Dat betonnen fietspad dateert waarschijnlijk nog uit de jaren dertig, de tijd dat de Brederodeweg als rijksweg werd aangelegd om het doorgaand verkeer uit het centrum van Boxtel te weren.

Het beton was gescheurd en deze breuken zouden ook weer scheuren in de nieuwe laag asfalt veroorzaken, volgens een woordvoerster van de gemeente Boxtel. ,,Daarom is besloten het beton te verwijderen en een nieuwe fundering aan te brengen." Fietsers zijn de afgelopen twee weken omgeleid via voetpad Lange Loop, achter de woningen aan de Kleine Beemd.

Op tal van plekken in de gemeente Boxtel wordt momenteel de asfaltlaag vernieuwd. De voorbije weken is met name in de wijk Oost op diverse plekken gewerkt. Zo is ook een deel van het Apollopad, de rode fietsroute in Boxtel-Oost, vernieuwd: vanaf de Mozartlaan in oostelijke richting.

NA DE VAKANTIE

Na de zomervakantie komen andere wegen aan de beurt: Luissel, Hendrik Verheeslaan, Brederodeweg en Vicaris Van Alphenlaan. In Liempde wordt dan geasfalteerd op de Vrilkhovenseweg, de Pastoor Dobbeleijnstraat en de Kerkakkers.

FOTO LINKS: De datum 12-07 werd vorige week van het informatiebord bij de Brederodeweg verwijderd, nadat bleek dat meer tijd nodig was voor het karwei.

Afbeelding