Brabants Centrum neemt De Meierij over voor Boxtel

JULES HAMELEERS

Stichting Brabants Centrum neemt per 1 september weekkrant De Meierij over van uitgeverij De Persgroep. Deze overname is vooral ingegeven door de uitdagingen op de advertentiemarkt.

In feite verandert er weinig: aan de titel De Meierij wordt de naam Boxtel toegevoegd. De inhoud blijft grotendeels hetzelfde, maar wordt wel toegespitst op de dorpen van de gemeente Boxtel.

ADVERTENTIEMARKT

De advertentiemarkt is drastisch veranderd. Consumenten worden niet meer via één medium bereikt, mede ook door de grote invloed van sociale media. Door de overname heeft De Persgroep een goede partner voor de nationale verkoop en heeft Brabants Centrum in haar productenpakket ook een huis-aan-huiskrant.

Stichting Brabants Centrum bestaat al 75 jaar en wil het liefst nog minimaal driekwart eeuw voortbestaan. Daarvoor is een sterke marktpositie noodzakelijk. Door de mogelijkheden die een huis-aan-huisblad biedt, zoals ook folderverspreiding, kan de stichting haar positie in dit dorp verstevigen en een duurzame toekomst creëren.

Journalistiek gezien verandert er niks aan beide uitgaven. Brabants Centrum blijft de hoge standaard en onafhankelijke positie nastreven zoals de stichting dat nu al doet. Er werken elke week vijf redacteuren voltijds aan de kranten voor de leden. De Meierij Boxtel is en blijft een advertentiekrant.


Brandweerploeg bevrijdt kind uit Boxtels toilet

Brandweerlieden gingen zaterdagavond ronde kwart over tien naar de Einsteinstraat om een kind te verlossen dat op de wc zat opgesloten.

De ouders hadden al enkele pogingen gedaan om de toiletdeur open te krijgen, maar slaagden daar niet in. Daarop besloten zij de brandweer te bellen. Die kreeg de deur open en wist het kind te bevrijden. Na de 'verlossing' mochten de kinderen van het gezin een kijkje nemen in de brandweerwagen.


Finishing touch?

Zoals we weten heeft woonstichting Joost in de omgeving van de Van Hornstraat, Hendrika van Haeftenstraat en Van Hugenpothstraat heel wat woningen gerenoveerd en gesloopt en prachtige nieuwbouw gerealiseerd.
Ik hoop naar tevredenheid van de huidige bewoners, alhoewel het altijd moeilijk is om aan alle wensen te voldoen. Door dit project zijn er diverse keren werkzaamheden geweest aan de Van Hugenpothstraat, met als resultaat vaak omleidingen. Door de vele werkzaamheden ligt die weg er niet bepaald vlak meer bij. Omwonenden hadden verwacht dat de gemeente de straat na de bouw in zijn geheel zou herstellen, maar dit is helaas niet gebeurd, met als resultaat een zeer slordig wegdek.
Ik hoop voor de omwonenden dat de gemeente de weg alsnog herstelt. Niet alleen naar tevredenheid van de bewoners, maar ook van de overige gebruikers .
Overigens, bij de aanleg van de nieuwe parkeerplaatsen is er nauwelijks rekening gehouden met toegankelijkheid voor mindervaliden en passanten met kinderwagens en dergelijke, maar dit kan nog aangepast worden .
Derhalve een algemeen verzoek: gemeente Boxtel, vervul de behoefte van de bewoners.

        MARTIN VAN TILLAART EN
        BEWONERS