Drugsvilla Esch zes maanden lang ontoegankelijk


De villa aan het Broxven in Esch waar twee weken geleden een groot drugslaboratorium werd opgerold gaat voor zes maanden op slot. Dat heeft waarnemend burgemeester Yves de Boer van de gemeente Haaren besloten.

De twee huurders van het pand, een 49-jarige man uit Hengelo en een 40-jarige Hongaarse vrouw, werden door de politie aangehouden. Hun voorarrest is vorige week verlengd.
Het onderzoek, dat volgens een woordvoerder nog in volle gang is, richt zich onder meer op de verontreiniging door de exploitanten van het lab. Het vermoeden bestaat namelijk dat er afvalstoffen zijn geloosd in het riool en in de omgeving van de woning. Op het terrein werd ook zevenduizend liter drugsafval in opslagtanks aangetroffen.


Inschrijving voor viswedstrijd in Liempde open

Traditiegetrouw vindt op de zaterdag van de Liempdse kermis, dit jaar op 3 augustus, de viswedstrijd aan de oever van vijver Den Hulzer aan de Laarakkerweg plaats. Inschrijven hiervoor is nog mogelijk tot en met 28 juli.

Leden van de lokale hengelsportclubs Ons Genoegen (Boxtel) en De Laatste Kans (Liempde) mogen zich inschrijven voor de competitie. Ook vissers van verenigingen uit Boskant, Olland en Sint-Oedenrode zijn welkom.

Inschrijven kan in Liempde bij P. v.d. Ven aan De Wilgen 19 en café De Ploeg aan de Nieuwstraat 20. In Boxtel kunnen deelnemers terecht bij Dierenspeciaalzaak Boxtel in winkelcentrum Oosterhof. Meer informatie via telefoonnummer: (0411) 63 13 47 of 06-24 51 22 92.

De wedstrijd is van 13.00 tot 15.30 uur.