Afbeelding
Foto: Beeldbank Heemkunde Boxtel

VVV VERZORGT DORPSRONDLEIDINGEN

Wandelen met gids door cultuurhistorisch Boxtel

Iedereen zou wel eens willen dat hij terug in de tijd kon gaan. Tijdens de zomerrondleidingen van VVV Boxtel kan dat: elke woensdag- en donderdagavond wordt er een van de tien cultuurhistorische rondleidingen verzorgd door een gids.

De Breukelentocht is woensdag 24 juli aan de beurt, waarbij deelnemers een rondleiding krijgen door de Boxtelse wijk. Rond 1900 werd het toenmalig gehucht uitgebreid. In 1901 verrees er de Heilig Hartkerk en in 1911 werd het Ursulinenklooster gebouwd. Hoe dit deel van het dorp zich heeft ontwikkeld, wordt verder uitgelegd tijdens de rondleiding. De start is om 19.00 uur bij de voormalige kerk aan de Baroniestraat 24. De afstand is zo'n twee kilometer. En er zullen nog verrassende deuren voor wandelaars open gaan...

STATIONSKWARTIER

Het Stationskwartier wordt op donderdag 25 juli bezocht. Tijdens deze route wordt onder andere uitgelegd wat de komst van de spoorwegen heeft betekend voor Boxtel. Het inwonersaantal verdrievoudigde bijvoorbeeld, door de bloei van houtwerven, wasserijen en weverijen. Kasteelpark Stapelen moest veel grond afstaan voor deze industriƫle ontwikkeling. Ontdek bedrijvig Boxtel uit het begin van de twintigste eeuw tijdens deze route. De tocht start om 19.00 uur bij het NS-Station en ook deze is twee kilometer.

AANMELDEN

Mensen die zich willen aanmelden voor de wandelingen, kunnen dat doen bij het VVV-kantoor aan de Markt 36. Ook e-mailen kan: info@vvvboxtel.nl. Telefonisch is de VVV te bereiken via telefoonnummer: (0411) 68 54 43 of 06-22 56 20 01. De tochten duren een tot anderhalf uur. Deelname kost twee euro per persoon. Wie zich wil oriƫnteren op de andere routes, kan dit doen via de website: www.beleefboxtel.nl.

FOTO BOVEN: Op deze foto is te zien hoe er in de vorige eeuw nog stoomtreinen stopten in Boxtel. Nu ziet het Stationsplein er heel anders uit. Hoe dit precies zit, kan een VVV-gids haarfijn uitleggen tijdens een van de zomerrondleidingen. (Foto: Beeldbank Heemkunde Boxtel).


Troubadours op terras Jacobushof in Lennisheuvel

'Selfmade' pianist Leo Willemen en gitarist annex zanger Nico Weijns maken zondag 28 juli van 14.00 tot 16.00 uur muziek op boerderijterras Jacobushof aan de Middendreef 2 in Lennisheuvel.

De troubadours trekken langs kiosken en terrassen in Noord-Brabant met hun meezingers, luisterliedjes en provinciaal muzikaal erfgoed.

De entree is gratis; wel wordt een collectebus geplaatst waarin luisteraars vrijblijvend kunnen doneren aan het Elbrimale Fonds. Deze organisatie zonder winstoogmerk biedt professionele en amateurmusici een podium.


Boxtel

Sint-Willibrordstraat

De bewoners van de Sint-Willibrordstraat kunnen meedoen aan een verbindend verhalenproject. Wie daarbij wil aansluiten, kan meer informatie verkrijgen via schrijfster Trudy van Rooij, e-mail info@trudyvanrooij.nl en op www.selissenwal.nl/streetart.

Fietsdrive bridge

De fietsdrive van Bridgeclub Boxtel vindt zaterdag 31 augustus plaats; voor het eerst zijn ook niet-clubleden hierbij welkom. Deelnemers bezoeken tussen 09.00 en 17.00 uur drie horecagelegenheden voor een aantal spellen bridge spelen. De kosten bedragen 45 euro per paar, inclusief lunch. Aanmelden kan tot 15 augustus via www.nbbclubsites.nl/c/ub/8018.

Afbeelding