Sint-Janspontje bij Kasteren.
Sint-Janspontje bij Kasteren. Foto: Kees Beekmans

SPPILL, GEMEENTE EN RKO MAKEN APP

Wandel- en fietsapp met
routes in Groene Woud

Edelherten spotten? Een vleugje middeleeuwen opsnuiven? Of genieten van weelderige natuur en op z'n tijd een terrasje pakken in het groen? Met hulp van de wandel- en fietsapp Routes in Het Groene Woud kan dat. De mobiele applicatie kan gebruikt worden als navigatie, maar geeft ook informatie over bijzondere plaatsen.

De nieuwe app begeleidt lopers en fietsers door het natuurgebied door verschillende routes weer te geven. Daarnaast wordt er informatie gegeven over bijzondere locaties. Wandelaars kunnen kiezen tussen tochten van zeven tot 23 kilometer; mensen die liever met de fiets gaan, kunnen 27 tot 48 kilometer afleggen.

De mobiele applicatie Routes in Het Groene Woud is gemaakt door Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL), de gemeente Boxtel en stichting Rond Kerk en Orion (RKO) uit Lennisheuvel. SPPiLL heeft samengewerkt met landeigenaren om meerdere routes uit te zetten. Vrijwilligersorganisatie RKO heeft bijgedragen door onder andere de NS-route 'Hart van Het Groene Woud', die door het edelhertengebied voert, te ontwikkelen.

FOTO BOVEN: Ook het Sint-Janspontje bij het gehucht Kasteren is te bezichtigen langs een van de routes die zijn ontwikkeld voor de mobiele applicatie. (Foto: Kees Beekmans).


OM eist vier jaar cel tegen Boxtelse e-mailfraudeur

Vier jaar celstraf waarvan een jaar voorwaardelijk. Dat eiste het Openbaar Ministerie deze week in de rechtbank te 's-Hertogenbosch tegen een 49-jarige Boxtelaar. Hij is verdachte in een zaak die twee jaar geleden aan het licht kwam. Via e-mailfraude en oplichting zou de man ruim een half miljoen euro hebben verduisterd.

De Boxtelaar brak elektronisch in bij een Belgisch bedrijf dat handelde in vliegtuigonderdelen met een onderneming in Jordaniƫ. Het geld dat het bedrijf in het Midden-Oosten betaalde, belandde op de bankrekening van de verdachte. Die boekte het over naar zo'n twintig bekenden, die op hun beurt pinden en het geld in contanten teruggaven. De verdachte was lang voortvluchtig en werd uiteindelijk vorig jaar zomer in de kraag gevat. De rechter doet op 30 juli uitspraak.