Afbeelding
Foto:

Liempdsen Herd stempelpost voor Santiago-pelgrims

Mensen die op weg zijn naar bedevaartsoord Santiago de Compostela in Noordwest-Spanje, kunnen sinds kort in D'n Liempdsen Herd hun pelgrimspas laten afstempelen. Het bezoekerscentrum aan de Barrierweg is een van de elf Nederlandse stempelposten van de religieuze tocht.

Santiago-gangers die zich met hun pelgrimspas melden, ontvangen in D'n Liempdsen Herd niet alleen een stempel, maar ook een sleutelhanger met mini-klompjes. Het idee om stempelpost te worden, ontstond na het bezoek van een pelgrim aan het bezoekerscentrum. Speciaal voor dit doel is een mooie stempel ontworpen. De lijst met posten is terug te vinden op www.santiago.nl/stempelpunten-nl.

De pelgrimstocht naar Santiago de Compostela kent geen officiƫle stempelposten. Wie een stempel mist, wordt niet gediskwalificeerd zoals bijvoorbeeld in de Friese Elfstedentocht. In Nederland, Belgiƫ en Frankrijk mogen lopers zelf bepalen waar zij een stempel halen: bij een kerk of klooster, gemeentehuis of VVV, postkantoor, hotel, restaurant of camping.

Bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd is met uitzondering van maandag en woensdag dagelijks geopend van 11.00 tot 16.00 uur.