Afbeelding
Fotograaf Janssen

Foto's gevonden in Pierre Jansenstraat

Circa drie weken geleden is in de Boxtelse Pierre Jansenstraat bovenstaande foto gevonden. Die ging vergezeld van een tweede, meer recent genomen kiekje in kleur met daarop een man in zwembroek.

Degene die details over de tweede (kleuren)foto kan benoemen, kan de foto's afhalen in het redactiekantoor van Brabants Centrum aan de Prins Bernhardstraat 5 in Boxtel. Bovenstaand kinderportret is gemaakt in het atelier van fotograaf Janssen en is op de achterkant voorzien van een datum: 5 juni 1956. De twee foto's zijn deze week bij deze krant afgeleverd door de vinder. Deze man heeft geen naam of adres achtergelaten. De redactie verzoekt hem contact op te nemen via telefoonnummer (0411) 67 25 13 of door te e-mailen naar bc@brabantscentrum.nl.


SP verwelkomt 26 nieuwe leden in Boxtel-Oost

De jaarlijkse wervingsactie van de Socialistische Partij (SP) heeft 26 nieuwe leden in de wijk Oost opgeleverd. Tussen de Schijndelseweg en Hobbendonkseweg hield de partij in de afgelopen maanden een buurtenquête.

In die periode zegden ook een paar leden hun lidmaatschap op, meldt voorzitter Willem van Meurs. ,,Maar per saldo is er weer een flink aantal leden bijgekomen. Het totale ledenbestand van onze afdeling komt daarmee op 341. Hiermee blijft de SP de grootste politieke partij in Boxtel." Volgens Van Meurs waarderen veel mensen het dat de SP langs de deur komt om hun mening te vragen over de leefbaarheid van de straat en de buurt. ,,Ook zijn veel mensen tevreden over het functioneren van Eric van den Broek, onze wethouder."


Kerkconcerten in Petrusbasiliek

Tommy van Doorn, vaste organist van de Sint-Petrusbasiliek, bespeelt zaterdag 20 juli vanaf 14.00 uur het Smitsorgel, het koororgel en de twee harmoniums in de kerk. Een dag later laat Rosemarie Seuntiëns de klokken van de beiaard galmen. Stichting Kerkconcerten Boxtel organiseert de optredens.

Van Doorn brengt repertoire van Bach, Peeters, Langlais en Lemmens ten gehore. De toegang tot dit concert is gratis; na afloop is er een collecte.

Zondagmiddag 21 juli om 14.30 uur vindt het carillonconcert plaats door Seuntiëns, de vaste beiaardier van onder meer Eindhoven, Helmond en Oirschot. Het Boxtelse klokkenspel is haar niet onbekend; enkele jaren geleden was ze nauw betrokken bij de restauratie en de feestelijke heringebruikname van het instrument. Seuntiëns speelt klassieke en populaire werken. In de pastorietuin op Duinendaal 2 wordt een luisterplaats ingericht.


Na Jip is nu ook Janneke dood in Geitenwei Selissen

Geit Jip stierf enkele weken geleden aan voedsel dat passanten over het hek van de Geitenwei aan de Reginahof gooiden. Nu is soortgenoot Janneke dezelfde weg gegaan. De vrijwilligers van de kinderboerderij in de Boxtelse wijk Selissenwal roepen het publiek op de dieren niet te voeren.

De levende have van de Geitenwei krijgt voldoende voer, dat bovendien is aangepast aan de behoeften van de dieren, stelde beheerster Anky Moonen eerder al in deze krant. Etensresten die mensen over het hek werpen zijn slecht voor de beesten, zo is nu al meermalen gebleken. Eerder stierven konijn Hendrik en ezel Ponk.