Afbeelding
Foto:

DJ MISTER WAGGY UIT BOXTEL ZWEERT BIJ VINYL

Plaatjes draaien vanuit kofferbak

LINDA VAN DE WIEL

Zijn dieprode Jeep Wagoneer - een jeugdliefde - van bijna veertig lentes is volgestouwd met singletjes van Lionel Richie, Wham en Donna Summer. Ook is er ruimte voor twee platenspelers en een dj-mixer. Als DJ Mister Waggy, draait René Wassenberg uit Boxtel vinylplaatjes op feestjes en foodfestivals. ,,Ik doe alleen dingen die ik leuk vind."

DJ Mister Waggy zag begin dit jaar het levenslicht: ,,Een collega vroeg me of ik op het schoolterras plaatjes wilde draaien tijdens SintLucas-dag. Ik vond dat wel tof om te doen en het werd een keigezellige middag. En daarna begon het weer te kriebelen."

Niet veel later pakte Wassenberg zijn bijzondere hobby weer op. ,,Mijn Jeep Wagoneer noem ik Miss Waggy. En waar een miss is, is een mister", lacht de muziekliefhebber.

'ENOUGH IS ENOUGH'

De diskjockeycarrière van Wassenberg begon vele jaren geleden: ,,Toen ik elf jaar was, kocht ik mijn eerste single. Ik was op zoek naar 'Enough is enough' van Barbra Streisand en Donna Summer, maar omdat deze single was uitverkocht, ging ik voor 'Crazy little thing called love' van Queen."

Zoals het volgens de Boxtelaar ging in die tijd, draaide hij zijn plaatjes op feestjes, omdat hij degene met de meeste singles was. ,,Ik kocht mijn eerste platenspeler, nam twee boxen vanaf thuis mee en zette een paar veel te warme discolampen neer. Mijn vader reed waf af…"

Op de middelbare school begon hij, samen met een vriend, met zijn disco 'California Dreaming'. ,,De disco was genoemd naar de hit van The Mamas and the Papas. Ook maakte ik radio op mijn slaapkamer. Met mijn eigen piratenzender die ik Sphinx noemde, draaide ik stiekem plaatjes. Ook maakte ik zelf jingles."

Tijdens zijn studie aan mbo-vakschool SintLucas, waar de Boxtelaar nu als docent werkt, verkocht hij plaatjes in verschillende Bossche platenwinkels, zoals Frans de Kok en Free Record Shop. ,,Ik gaf al mijn verdiende geld weer uit in de platenzaak. Ik kocht singles en elpees. Later kwamen daar ook wel wat cd's bij."

HET RUIGERE WERK

Wassenberg draaide later op acidhouseparty's en in de voormalige Boulevard, een bekende uitgaansgelegenheid in 's-Hertogenbosch: ,,Ik draaide elke zaterdagavond in de kleine zaal, de plek waar de jongelui samenkwamen. Nummers van Rage Against The Machine en Nirvana kwamen voorbij, het ruigere werk."

Toen Boulevard ter ziele ging, stopte de deejay met draaien, maar hij bewaarde wel al zijn apparatuur. ,,Toen ik weer ging draaien na SintLucas-dag, bleek het rubber van de speakers vergaan en was er weinig meer over van mijn spullen. Omdat ik echt wat wil maken van mijn hobby, heb ik nieuwe platenspelers en boxen gekocht. Ik wil het wel goed aanpakken."

RETRO

Het balletje ging rollen voor DJ Mister Waggy. ,,Ik ontwierp een logo, bouwde een website en bedacht een businessplan. Al snel volgde een eerste foodfestival en het gaat sindsdien hartstikke goed."

Onlangs stond het festival Bazaar Boxtel in park Molenwijk op het programma, waar Wassenberg met 'zijn' Miss Waggy uitsluitend vinylplaatjes draaide, met een decor van enkele schemerlampen en retro stoelen. Vanuit de kofferbak, want daarin bevindt zich zijn deejayset. Binnenkort staan nog verschillende foodfestivals op het programma. ,,Het begint al goed te lopen. Maar ik doe het echt voor de lol. Want ik doe alleen maar leuke dingen."

Meer weten over DJ Mister Waggy? Kijk eens op https://djmisterwaggy.wixsite.com/misterwaggy.

FOTO BOVEN: René Wassenberg, ook wel bekend als DJ Mister Waggy, draait uitsluitend vinylplaten vanuit de achterbak van zijn rode Jeep. (Foto: eigen collectie).