Afbeelding
Foto: eigen collectie.

AIMEE VAN DER PLUIJM START EIGEN BEDRIJF

Gids uit Boxtel leidt fietsers door Madrid

Aimee van der Pluijm komt uit Boxtel, maar woont in Madrid. Ze is daar dit jaar bi-si.nl gestart, een fietstourbedrijf. Ze vertelt wat haar onderneming inhoudt en wat ze zoal doet.

,,Bi-si.nl is een kleinschalig bedrijf in Madrid. Ik geef fietstours door de stad." Aimee woont ruim twee jaar in Spanje en heeft in meerdere steden kennisgemaakt met het leven in het land van tapas en toreros. ,,Ik heb een aantal maanden in Barcelona stage gelopen, daarna ben ik naar Valencia gegaan en nu woon ik in Madrid. Ik werk al langer als gids voor grotere ondernemingen. Met bi-si wil ik toeristen het gevoel geven dat een local ze meeneemt langs de highlights van de hoofdstad."

De jonge onderneemster liep al langer met het idee rond als zzp'er te gaan gidsen op de fiets. Ze wilde zich eerst op haar plek voelen. ,,Ik wist niet zeker of ik in Valencia wilde blijven wonen. Van Madrid was ik meteen gecharmeerd. Dit is voor mij de ideale plek om bi-si op te starten. Ik vind het een luxe om als gids te kunnen werken. Ik ben veel buiten, in beweging en vrijwel altijd met vrolijke mensen op pad."

FLINK GROEIEN

Van der Pluijm kan nog niet van haar bedrijf leven, maar wil het komende halfjaar flink groeien. ,,Ik hoop over een jaar voldoende gespaard te hebben om mijn eigen fietsen te kunnen aanschaffen en een ruimte te kunnen huren waar ik ze kan stallen. Nu huur ik de fietsen nog maar dat kost natuurlijk relatief veel geld. Ook hoop ik dan een aantal enthousiaste gidsen in dienst te hebben die wat tours kunnen overnemen omdat het zo goed loopt dat ik het alleen niet meer aan kan. Toch ben ik niet van plan mijn onderneming té groot te laten worden. Het is perfect als ik van bi-si kan bestaan, maar genieten van het Spaanse leven is minstens zo belangrijk."

VEEL ZIEN

Dat de Boxtelse zich met name richt op Nederlanders is geen toeval. Ze spreekt de taal natuurlijk en Nederlanders zijn goede fietsers. ,,Met de fiets kun je van de hoofdwegen afwijken en zie je in korte tijd veel van de stad."

Madrid is een aanrader, volgens Van der Pluijm. ,,Vooral in de lente en de herfst, dan is de temperatuur meestal aangenaam."

FOTO ONDER: Aimee van der Pluijm komt uit Boxtel, maar woont in Madrid, waar ze een fietstourbedrijfje is gestart. (Foto: eigen collectie).


Levenscoach houdt festival Blij op Vughts landgoed Bleijendijk

Ontspannen, genieten en beleven. Dat zijn de trefwoorden van het Blij Festival dat plaatsvindt van vrijdag 16 tot en met zondag 18 augustus op landgoed Bleijendijk in Vught. De feestelijke gelegenheid wordt georganiseerd door Sylvia van der Horst uit Boxtel.

,,Het wordt geen muziekfeest, maar een bruisende plek waar je geen bezoeker, maar bovenal deelnemer bent", aldus levenscoach Van der Horst. Haar bedrijf Luistering houdt zich bezig met levensverhalen van mensen. In haar werk leerde zij het belang van ontspanning en het herkennen en aanvaarden van negatieve emoties. ,,Je leert er sterker door in het leven staan", aldus de Boxtelse.

Het festival wil 'door ontspanning en plezier bezoekers dichter bij elkaar en zichzelf brengen'. Het programma voldoet onder andere aan deze wens door gezond en vegetarisch eten te serveren en meerdere workshops aan te bieden, bijvoorbeeld met betrekking tot theatersport, mindful-yoga en de gevoelsdans Biodanza.

Een weekend Blij Festival kost 210 euro. Hierbij zijn alle activiteiten en de maaltijden tijdens het verblijf inbegrepen. Ook overnachten is mogelijk: kamperen kost 25 euro extra, overnachten in een tweepersoonskamer van de hoeve op het landgoed kost 45 euro per persoon voor het gehele festival.

Meer informatie over Luistering en Blij Festival is te vinden op internet: www.luistering.nl.