Afbeelding
Foto:

Boxtel


Belastingservice KBO

KBO Boxtel biedt een belastingservice waar leden en niet-leden gebruik van kunnen maken. Vrijwilligers helpen mensen die daar behoefte aan hebben bij het invullen van de aangiftes. De service kost twaalf euro per adres. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij Theo van Hamond, telefoonnummer (0411) 67 16 47.

112-nieuws

Bermbranden

De brandweer rukte vrijdag tweemaal uit voor bermbranden: één langs de Laarakkerweg en één op de middenstrook van de rijksweg A2 nabij afslag Liempde. Bij die eerste was de brandweer er aan het begin van de middag. Een passant doofde 's avonds de tweede vuurhaard.

ODE COR VAN GEFFEN
 AAN REMBRANDT

Boxtels doek in Rijksmuseum

Een schilderij van de hand van Boxtelaar Cor van Geffen is vanaf maandag 15 juli te bewonderen in het Amsterdamse Rijksmuseum. Het doek is geselecteerd voor de expositie Lang Leve Rembrandt. 

De museumdirectie schreef een wedstrijd uit omdat Rembrandt van Rijn 350 jaar geleden overleed. Van Geffen schilderde een portret van de meester en kreeg te horen dat hij uit zeshonderd inzendingen is geselecteerd voor de jubileumtentoonstelling.

Komende maandag, op de dag dat Rembrandt van Rijn jarig zou zijn, wordt de expositie geopend in Amsterdam. Van Geffen woont die opening bij, meldde hij vorige week in deze krant. De expositie is tot en met 15 september te zien.