Afbeelding
Foto:

SNELLER COMMUNICEREN OVER LOSLIGGENDE STOEPTEGELS

Gemeente Boxtel lanceert Fixi-app

Via de app Fixi, die gratis is te downloaden op de smartphone, wil de gemeente Boxtel het makkelijker maken om meldingen te doen over de openbare ruimte .

Bewoners kunnen voortaan met hun smartphone eenvoudig achterstallig groenonderhoud, fietswrakken, losliggende stoeptegels en andere hinderlijke situaties doorgeven. De website van Fixi is geïntegreerd in www.boxtel.nl: iedereen die een melding wil doen op de gemeentelijke website, wordt doorverwezen naar de Fixi-pagina.

TERUGKOPPELING

Mensen kunnen een account aanmaken, maar dat is niet per se noodzakelijk. Fixi vraagt wel om een e-mailadres als een melding wordt doorgegeven. Zodat mensen terugkoppeling kunnen krijgen over de voortgang hiervan. Ook is het mogelijk om een foto in te sturen van de situatie inclusief de locatie.

TELEFONISCH

Het is nog steeds mogelijk om telefonisch een klacht door te geven: de medewerker van het Servicepunt Openbare Ruimte voert die vervolgens door in Fixi. Mensen worden in dat geval telefonisch op de hoogte gehouden van hun melding. Het servicepunt is bereikbaar via nummer (0411) 65 59 44.

Momenteel krijgt Boxtel veel meldingen over de eikenprocessierups en de Japanse duizendknoop binnen. Situaties waarbij veiligheid in het gedrang is, worden als eerste opgepakt, laat de gemeente weten.

FOTO RECHTS: Scheefliggende stoeptegels kunnen ware struikelblokken vormen. (Foto: Jan Hermens).