Afbeelding
Foto:

KLEINE MEDAILLEOOGST OP NATIONALE TITELSTRIJD IN HILVERSUM

Zilver voor Boxtelse G-tennissers

LINDA VAN DE WIEL

Grote ambities had het tweetal niet. Hij was net weer fit na een dubbele beenbreuk, zij speelt pas twee jaar tennis. Toch wisten Dennis Wennekes (35) en Henriëtte van de Pas (32) uit Boxtel het zilver te bemachtigen tijdens het Nederlands kampioenschap G-tennis in Hilversum. Henriette: ,,We hebben een pilsje op onze tweede plek gedronken."

Beiden waren verrast met de zilveren medaille. ,,We wonnen niet alle partijen, maar hoorden dat we toch in de finale terecht kwamen", vertelt Dennis. ,,Deze verloren we met 6-4, maar de wedstrijd was erg spannend. Tijdens het NK speel je op tijd. Het was 5-4 en we hadden op 5-5 moeten komen, maar helaas lukte dit niet en was daarna de tijd om."

Zilver is een mooie prestatie, vindt ook mixpartner Henriëtte: ,,We speelden samen hartstikke goed. En dat terwijl we normaal gesproken niet gezamenlijk op het veld staan. Mijn vader overleed onlangs en toen ik een vlinder in het veld zag, voelde ik dat hij het was. Dat duel wonnen we." Dennis is vooral tevreden over zijn service en backhand. ,,Ik heb daar de laatste tijd veel op getraind en ze gingen beide zoals in de training."

RUSTIG AAN

Hoewel iedereen graag wil winnen, is het NK G-tennis een toernooi waarbij plezier voorop staat, weet ook Henriëtte: ,,Het hele weekend was zó gezellig. We sliepen met de andere deelnemers in een hotel en tijdens de avond zijn we met zijn allen gaan eten." Dennis vult aan: ,,We hebben wel rustig aan gedaan hoor. Ook de tweede dag moesten we nog presteren."

Met hun finaleplek heeft het koppel dit ten volle gedaan. Voor Henriette was het de eerste prijs die ze won, Dennis heeft al meerdere trofeeën in zijn bezit. ,,En deze medaille leg ik er met trots bij."

Dennis en Henriëtte zijn niet de enige Boxtelse tennissers die succesvol waren op het NK in Hilversum. Inge Hogenboom won in haar categorie brons bij het mixtennis en zilver in het enkelspel.

FOTO BOVEN: De Boxtelaren Dennis en Henriëtte pakten tegen hun eigen verwachtingen in de zilveren plak tijdens het NK G-tennis. De finale was erg spannend en de tegenstander bleek met 6-4 nipt te sterk. Toch zorgde het behalen van de finale al voor gepaste trots bij het duo. (Foto: Peter de Koning).