Veel mensen waren bij de herdenking van de achttienjarige Boxtelaar die in de nacht van maandag op dinsdag verongelukte. De moskee zat overvol waardoor er ook buiten werd gebeden. (Foto: Pål Jansen).
Veel mensen waren bij de herdenking van de achttienjarige Boxtelaar die in de nacht van maandag op dinsdag verongelukte. De moskee zat overvol waardoor er ook buiten werd gebeden. (Foto: Pål Jansen). Foto:

18-JARIGE OUD-LEERLING BHC VERONGELUKT OP RIJKSWEG A2

Diepe rouw bij moskee op Hoogheem

De Boxtelse moskee Al Fath op Hoogheem zat gistermiddag overvol. Een deel van de bezoekers moest daardoor buiten in gebed. Dus stond ook rond het gebouw een schare mensen. Aanleiding was de herdenking van de achttienjarige oud-leerling van het Baanderherencollege die in de nacht van maandag op dinsdag om het leven kwam bij een auto-ongeluk.

Het het ongeval laat een diepe indruk achter binnen de islamitische geloofsgemeenschap, zo was voelbaar tijdens de herdenking. Vragen net als antwoorden waren er even niet; er heerste vooral verdriet. Niet alleen familie en naasten, maar ook leeftijdsgenoten en buurtbewoners kwamen in stilte hun respect betuigen voor de jonge Boxtelaar. Bovendien bezocht burgemeester Fons Naterop namens het gemeentebestuur de plechtigheid. Het slachtoffer stond op het punt te beginnen aan een studie aan het Koning Willem I College in 's-Hertogenbosch en was de zoon van een gerespecteerd lid binnen de islamitische geloofsgemeenschap.

Het ongeluk op rijksweg A2 vond plaats bij 's-Hertogenbosch, ter hoogte van afslag Sint-Michielsgestel. Er kwamen meerdere ambulances en een traumahelikopter ter plaatse. Een vrouw werd met zwaar letsel naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. De bestuurder was een 21-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch; zij en de andere inzittenden waren lichter gewond en liggen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Het ging om een eenzijdig ongeluk.