De derde Brabant Business Battle wordt zaterdag 28 september gehouden op de legerbasis in Oirschot. Bedrijventeams dompelen zich een dagje onder in de wereld van de Koninklijke Landmacht. (Foto: BBB 2017).
De derde Brabant Business Battle wordt zaterdag 28 september gehouden op de legerbasis in Oirschot. Bedrijventeams dompelen zich een dagje onder in de wereld van de Koninklijke Landmacht. (Foto: BBB 2017). Foto:

LOKALE ONDERNEMERS TONEN BRAINS & BALLS VOOR GOEDE DOELEN

Bedrijven Boxtel lopen warm voor Business Battle

MARC CLEUTJENS

Twaalf Boxtelse bedrijven doen zaterdag 28 september mee aan de derde Brabant Business Battle. Meer dan dertig bedrijven in de stedendriehoek 's-Hertogenbosch-Eindhoven-Tilburg hebben zich al aangemeld voor het evenement dat in Oirschot plaatsvindt. De drie ingrediënten staan centraal: Brains, Balls & Barbecue. Bovendien wordt geld ingezameld voor twee goede doelen: stichting Met Je Hart en het Veteranen Search Team.

Welk bedrijf mag zich straks de beste onderneming van Brabant noemen? Die vraag staat centraal als teams van alle deelnemende bedrijven zich melden aan de poort van legerbasis Generaal Majoor De Ruyter van Steveninck Kazerne in Oirschot. Elke onderneming die meedoet aan de BBB vaardigt een team van zes medewerkers af. Per onderdeel mogen er maximaal vier worden ingezet. ,,Elk spel vereist fysieke kracht maar ook intellectuele inzet", vertelt BBB-voorzitter Rob Houben uit Boxtel.

Met communicatiespecialist Thieu van Tooren, ook uit Boxtel, zet Houben de derde BBB op. ,,We houden geen wedstrijd voor directeuren en managers, maar voor medewerkers uit alle geledingen van een bedrijf", legt Van Tooren uit. ,,Elk team is een weerspiegeling van de onderneming." Op de legerbasis gaan de ploegen met elkaar de strijd aan. ,,We hebben een dagvullend programma", aldus Houben. ,,Na de brains en de balls is het tijd voor de barbecue."

OP DE STORMBAAN

De eerste BBB werd in 2015 georganiseerd door Rotaryclub Boxtel-Oirschot-Haaren en had vooral een lokaal karakter. De tweede editie lokte al meer regionale bedrijven. Dit jaar mikt de organisatie, die nauw samenwerkt met JCI Den Bosch en het Hoofdkwartier 13 Lichte Brigade van de Koninklijke Landmacht, op deelnemers in de Brabantse stedendriehoek. ,,Met succes", jubelt Van Tooren. ,,We zijn ook blij dat nog altijd een/derde van de deelnemers uit Boxtel komt."

Lokale bedrijven en organisaties die meedoen aan de BBB zijn onder meer de gemeente Boxtel, Rabobank Hart van de Meierij, Legrand, Conval, WSD Groep, Celdex, Hexspoor E-fulfilment, BG Legal (voorheen Bogaerts & Groenen) en Lions Club Boxtel Belles Amies. Andere ondernemingen die straks op de stormbaan verschijnen, zijn afkomstig uit 's-Hertogenbosch, Eindhoven, Veghel en Sint-Oedenrode. Daaronder zijn grote namen, zoals Achmea. Van Tooren: ,,De teller staat nu op 32 teams. We streven naar 40 deelnemers, maar dat mogen er best nóg meer zijn."

ONDERGEDOMPELD

Wie meedoet aan de BBB, wordt volgens Houben en Van Tooren een dag ondergedompeld in de wereld van de Koninklijke Landmacht. ,,Mensen krijgen niet alleen een kijkje achter de schermen, maar nemen ook deel aan spellen die aansluiten bij de leefwereld van de militairen", meent de BBB-voorzitter. Alle spellen worden ontwikkeld door een enthousiast team van de landmacht, dat wordt bijgestaan door studenten van de Fontys Sporthogeschool in Eindhoven.

Deelnemers worden onderworpen aan fysieke krachtproeven op de stormbaan, maar moeten ook rekenen op pittige breinbrekers. ,,Het is dus zaak een ideaal bedrijfsteam samen te stellen dat geen enkele uitdaging uit de weg gaat", zegt Van Tooren. ,,De winnaar mag zich gerust het beste bedrijf van Brabant noemen."

GOEDE DOELEN

Het doel van de BBB is breder dan alleen een evenement organiseren voor bedrijventeams. Ondernemingen die meedoen, steunen twee goede doelen. Naast de stichting Met Je Hart, die zich inzet voor eenzame ouderen, ook het Veteranen Search Team. ,,Dit zoekteam bestaat uit veteranen die zich verdienstelijk maken in de samenleving", legt BBB-voorzitter Houben uit. ,,Het Veteranen Search Team is overal ter wereld inzetbaar, maar wordt ook in Nederland ingeschakeld. Zo speelde het team een rol in de opsporing van de vermiste Anne Faber."

Bedrijven en instellingen die willen meedoen aan de Brabant Business Battle, kunnen zich aanmelden op www.bbbattle.nl.

KLEINE FOTO RECHTS: De stormbaan is een van de vaste onderdelen van de BBB. Maar meedoen betekent niet alleen dat je 'balls' moet hebben. Ook de 'brains' zijn belangrijk… (Foto: BBB 2017).

Afbeelding