Afbeelding
Foto:

Melissa (32) uit Boxtel, 's lands jongste notaris

LINDA VAN DE WIEL

Sinds vrijdag mag Melissa van Rosmalen-van der Stelt (32) zich de jongste notaris van Nederland noemen. Na een intensief traject dat liefst tien jaar duurde, is de Boxtelse beëdigd in de rechtbank.

,,Ik werk door mijn studies al jaren naar deze titel toe, dus ik wist dat het zou komen. Maar het is wel leuk dat ik veel positieve reacties krijg", vertelt Melissa. De studie waarop de in Boxtel woonachtige notaris doelt, is notarieel recht. ,,Deze opleiding duurde vier jaar. Vervolgens volgde ik een beroepsopleiding, terwijl ik al aan het werk was als kandidaat-notaris. Als je daarna drie jaar als waarnemer werkzaam bent, ben je benoembaar."

De volgende uitdaging is dan een plek vinden om een notariaat over te nemen. Deze vond Melissa bij SNV Notarissen. ,,Sinds januari draai ik de vestiging in Sint-Oedenrode alleen, omdat mijn voorganger stopte. En nu ben ik eindelijk officieel beëdigd als notaris." De Boxtelse is hiermee de jongste notaris van Nederland. ,,Het bijzondere is dat mijn man Martijn eerder de jongste was. Hij was destijds, in 2008, dertig jaar."

VERDER UITBREIDEN

Hoewel Melissa de titel waarvoor ze zo hard werkte, eindelijk in haar zak heeft, gaat de kersverse notaris niet op haar lauweren rusten: ,,Ik heb zeker nog plannen. Graag zou ik voet aan de grond krijgen in Eindhoven om zo verder uit te breiden. Ook wil ik me meer verdiepen in mediation, Daarvoor wil ik volgend jaar een opleiding volgen. Er zullen steeds meer testamenten van samengestelde gezinnen komen; ik begeleid nabestaanden graag bij deze complexe situatie, zodat het lukt alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Ik merk dat mijn vak zich op dit vlak sterk ontwikkelt. Mensen zijn veel mondiger en komen veelal goed beslagen ten ijs."