Afbeelding
Foto:

NIEUW RECORD VOOR LIEMPDS WIELERSPEL

357 'ploegen' schrijven zich in voor Tourspel

Liefst 357 deelnemerslijsten zijn er ingeleverd bij de organisatie van Tourspel Liempde. Daarmee is opnieuw een record verbroken.

Mensen konden zich vorige week aanmelden voor het jaarlijkse Liempdse wielerspel. Bij café De Durpsherberg kwam de stroom op de eerste inschrijfdag (donderdag) mondjesmaat op gang, maar aan het einde van de dag bleek het aantal deelnames vergelijkbaar te zijn met vorig jaar; rond de zestig. Daags erna zijn er nog zo'n driehonderd lijsten ingevuld.

De organisatie had niet verwacht dat er opnieuw een record zou komen. Vorig jaar was namelijk een zeer speciale editie die in het teken stond van De Zonnebloem Liempde. Die kreeg toen een bijzondere lading omdat de grote initiator van het Tourspel, Willy van Zuijlen, het jaar ervoor overleed. Hij was tevens jarenlang voorzitter van De Zonnebloem.

Dit jaar kozen vrijwilligers Mark van der Laan, Jeroen van Wylick, Celes van Zuijlen en Pieter Buts van het Tourspel voor lokale zorg. De Vlaswiek, het zorgtehuis voor dementerende senioren in Liempde van Zorggroep Elde, en woonzorginitiatief Den Dries van Cello, zijn dit jaar gekozen als twee goede doelen.

De Vlaswiek spaart om de binnenkant van het gebouw vol te kunnen plakken met fotoprints zodat er meer beleving ontstaat voor bewoners. D'n Dries bestaat veertig jaar en zal het geld gebruiken voor jubileumactiviteiten.

FOTO ONDER: Job van den Boom van het Elde College is leerling van medeorganisator Celes van Zuijlen. Hij maakte deze meterslange fiets. (Foto: Albert Stolwijk).