Afbeelding
Foto:

GROTERE OPZET HUISKAMERCONCERTEN VENDELSTRAAT IN HET HOF

Live-muziek met de beentjes omhoog

Singer/songwriters met ook wat wils voor mensen die muzikaal in de americana-hoek vertoeven. Zo kunnen de optredens


aan de Vendelstraat doorgaans worden samengevat. Arjan: ,,Mensen komen naar ons om te genieten van het luisteren."

Dat zal niet anders zijn op 27 oktober in Het Hof. Een heerlijk ontspannen middag, maar dan voor een groter publiek. ,,We rekenen op circa honderdvijftig mensen en hopen op meer", aldus Judith. ,,We spelen al jaren met het idee om Vendel Live iets groter op te zetten. Nu deed de kans zich voor."

Drie performers die goede bekenden zijn van het stel, waren toevallig allen in de buurt in de betreffende oktoberweek. Doorgaans bezoeken buitenlandse artiesten de Vendelstraat. ,,Maar je kunt niet telkens meerdere muzikanten laten invliegen", vertelt Judith. ,,Het moet wel rendabel blijven, en anders moet je zelf gaan investeren." En de hobby wordt dan een beetje duur, want de inkomsten vloeien volledig terug naar de artiesten. Judith: ,,We houden er geen euro aan over."

LAAIEND ENTHOUSIAST

Echter, op de agenda van de muzikanten bleek in oktober alles goed uit te pakken om iets groters op te zetten. Zo bleek de band The Contenders al in Nederland te zijn. Muzikant Grayson Capps uit de Verenigde Staten, die enkele jaren geleden al bij Arjan en Judith optrad, was al vastgelegd. Judith: ,,Per ongeluk viel het samen. Pete Riley woont in Liverpool, dus dat is een klein stukje verderop. Hij was laaiend enthousiast."

Riley was twee jaar geleden al een speciale gast tijdens het evenement Live in Liempde, waar Arjan ook in de organisatie zit. Ook trad de muzikant toen op in de woonkamer aan de Vendelstraat. Arjan: ,,Die is toen ontzettend goed ontvangen."

Ondernemer Joep Boleij van Het Hof zag het ook zitten met Vendelfest. Het belooft een mooie namiddag te worden waarbij Liempdenaren getrakteerd worden op live-muziek, bedoeld om eens 'lekker ontspannen achterover te leunen', aldus Arjan: ,,Hier in de regio heb je niet echt iets waar je naartoe kan om te genieten van dit soort muziek. Dan moet je toch al gauw naar 's-Hertogenbosch of Eindhoven. Zo kunnen we in Liempde iets bieden waarvoor mensen niet heel ver hoeven te reizen."

Vendelfest start zondag 27 oktober om 15.00 uur en is omstreeks 18.30 uur afgelopen. Kaarten à 25 euro zijn te koop via de evenementenpagina van Vendelfest op Facebook.

FOTO BOVEN: Beeld van Pete Riley met enkele leden van de band Shamona tijdens Vendel Live in 2017, waarin ook zijn zoon Pete Riley Junior speelt (links). De vier muzikanten - op de foto ontbreekt drummer Mathew Colfar - traden toen tweemaal op in de 'huiskamer' van Arjan en Judith Terlouw. (Foto: Judith Terlouw, 2017).


Muzikanten vieren jubileum bij fanfare Esch

De Essche fanfare Sint-Willibrordus, die inmiddels zeventig jaar bestaat, sloot zaterdagmiddag hun seizoen af met een buitenconcert bij Autoservice Van de Zande op het bedrijventerrein Broxven. Daar werden ook zes jubilarissen gehuldigd. Ondanks dat de regen hen parten speelde, kozen de muzikanten er niet voor om het optreden naar binnen te verplaatsen.

Alle vier de orkesten van de muziekvereniging lieten van zich horen. Daarnaast werd stilgestaan bij de jubilea van een aantal trouwe leden. Zo vierde Rini van Grinsven dat hij een halve eeuw meespeelt in het fanfareorkest, terwijl oud-voorzitter Gerrie van der Mee inmiddels veertig jaar muzikant is. Een kortere staat van dienst hebben Frank van der Pasch en Monique Timmers die hun koperen lidmaatschapsjubileum vierden. Voorts werden nog twee rustende leden in de bloemen gezet vanwege een gouden en zilveren jubileum, respectievelijk Johan Sterks en Jan van Schijndel. Na de vakantie maakt de fanfare zich op voor een jubileumconcert op zaterdag 2 november.

FOTO ONDER: Rini van Grinsven, Frank van der Pasch, Jan van Schijndel en Johan Sterks (v.l.n.r.) vierden zaterdag een jubileum bij fanfare Sint-Willibrordus in Esch. Ook Gerrie van der Mee en Monique Timmers werden in het zonnetje gezet, maar ontbraken op het moment dat de foto werd gemaakt. (Foto: Albert Stolwijk).

Afbeelding