Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Troubadours op terras in Lennisheuvel

'Selfmade' pianist Leo Willemen en gitarist annex zanger Nico Weijns maken zondag 28 juli van 14.00 tot 16.00 uur muziek op het boerderijterras Jacobushof aan de Middendreef 2 in Lennisheuvel.

De troubadours trekken langs kiosken en terrassen in Noord-Brabant met hun meezingers, luisterliedjes en provinciaal muzikaal erfgoed. De entree is gratis. Wel staat er een collectebus voor een vrijwillige bijdrage aan het Elbrimale Fonds. Deze organisatie zonder winstoogmerk biedt professionele en amateurmusici een podium.


Blaaskapellen op minikermis in gehucht Kasteren

Waar landgoed Velder in het teken stond van het elektronisch muziekfestival We Are Electric, daar toverde de minikermis in het gehucht Kasteren de omgeving om tot een blaaskapellenfestival. De sfeer bleek opperbest.

Het jaarlijkse evenement aan de Kasterensestraat bracht onder andere 't Herriemenieke en Op Naor d'Honderd uit Liempde op de been. Ook de Gimmese Kapel uit Gemonde trad er op. Bovendien was de Liempdse troubadour Jan van der Heijden van de partij. Uit de regio kwamen de Ollandse Dorpskapel en 't Kumt Wel uit Heeswijk-Dinther hun muzikale kunsten vertonen. Naast muziek waren er ook nostalgische miniatuurdraai- en zweefmolens te bewonderen.

FOTO ONDER: De Ollandse Dorpskapel bezocht zondag buurtschap Kasteren om er op te treden tijdens de jaarlijkse minikermis. (Foto: Albert Stolwijk).