De werkzaamheden aan de Eikengaard verliepen op zijn zachtst gezegd curieus. Zowel met de stroomkabel, de gas- als de waterleiding ging het mis op maandag. (Foto: Karin van Esch).
De werkzaamheden aan de Eikengaard verliepen op zijn zachtst gezegd curieus. Zowel met de stroomkabel, de gas- als de waterleiding ging het mis op maandag. (Foto: Karin van Esch). Foto:

GASLEK EN KAPOTTE WATERLEIDING DOOR STROOMSTORING

Alles zat even tegen op de Eikengaard

Een opmerkelijke situatie vond zondag- op maandagnacht plaats aan de Eikengaard in Boxtel. Driemaal was het raak op dezelfde plek: zowel met het stroomnetwerk, de gas- als de waterleiding...

De werkzaamheden vinden plaats voor de deur van Karin van Esch. Die zag de problemen met lede ogen aan. ,,Om half één 's nachts ontstond een stroomstoring. Drieënhalf uur erna begonnen ze de stoep open te breken."

Achteraf bleek dat de werkers een deur verder moesten zijn. In eerste instantie leek de stroomstoring te zijn opgelost, omdat de deurbel van een van de buren het deed. ,,Maar de bel werkte op batterijen", lacht Van Esch.

Vervolgens moest de stoep opnieuw worden opengebroken. Wederom ging het mis, aldus de bewoonster: ,,De graafmachine maakte rond acht uur de gasleiding stuk." Dus moest er wéér een reparateur ingeschakeld worden om die buis te fiksen. En degene die dát kwam repareren, stak op zijn beurt omstreeks kwart over negen de waterleiding kapot.

In eerste instantie was Enexis verantwoordelijk om de gedane schade te repareren. Echter, de waterleiding is weer het pakkie-an van Brabant Water. Dus moest er een medewerker van die organisatie naar de Eikengaard. ,,Uiteindelijk is de waterleiding om 's middags om twaalf uur ook gemaakt", laat een woordvoerder weten, die erkent dat het een zeer vreemde samenloop van omstandigheden is.