Een pendelbus die op en neer reed tussen Velder en het treinstation voor het festival We Are Electric, kwam zaterdag muurvast te staan. (Foto: Pål Jansen).
Een pendelbus die op en neer reed tussen Velder en het treinstation voor het festival We Are Electric, kwam zaterdag muurvast te staan. (Foto: Pål Jansen). Foto:

RONDRIJDEN OP LANDGOED VELDER BLIJFT OPLETTEN

Pendelbus WAE belandt in de sloot

PÅL JANSEN

Duizenden bezochten het festival We Are Electric op landgoed Velder per fiets. Nog eens duizenden arriveerden met de auto op parkeerterrein Hollands Diep. Daar reden ook pendelbussen, zoals bovenstaande harmonicabus. Met zo'n lang voertuig blijft het echter oppassen op het parkeerterrein, zo bleek zaterdagavond.

Een misverstand, daar lijkt het op. De parkeerwachters waren ervan overtuigd dat zij de goede instructies gaven aan de chauffeur van de pendelbus. Die moest eigenlijk over de brede en geasfalteerde hoofdstraat van Velder rijden. Maar hij ging via de Spurkstraat, een smal keienpad dat zich afsplitst van de straat Velder.

KISS & GO

Tijdens het festival kwam ook die straat uit op een parkeerterrein; het zogeheten Kiss & Go-gedeelte, waarop automobilisten kort parkeren om mensen op te halen of juist weg te brengen. Chauffeurs van personenvervoer die op dat terrein moesten zijn, pakten daarvoor dus de Spurkstraat.

Echter, pendelbussen mochten dat straatje niet pakken. Deze weg is daarvoor te smal en de kans is groot dat zo'n bus in de sloot terecht komt. Ondanks de signalen van de parkeerwachters pakte de chauffeur 'per abuis' toch de Spurkstraat. Maar zoals verwacht: hij reed met de achterkant van het voertuig de sloot in. De middelste wielen kwamen daardoor omhoog en de pendelbus zat muurvast.

De parkeerwachters toonden hun improvisatiekracht: zij zorgen voor een omleidingsroute voor auto's die de Kiss & Go-parkeerplaats toch wilden bereiken. Die liep wel via de zeer drukke hoofdstraat van Velder, want via de Spurkstraat was er geen doorkomen meer aan.


Durpskwis

De Liempdse Durpskwis vindt dit jaar plaats op vrijdag 1 november. Inschrijven kan vanaf zaterdag 1 september om 00.00 uur. Dit kan door een e-mail te sturen naar e-mailadres: durpskwisliemt@gmail.com. Het dorpsspel duurt van 19.00 tot 23.00 uur, waarna rond de klok van 00.30 uur de prijsuitreiking is in café Het Wapen van Liempde.