Nabij helpt ook mensen die niet terminaal zijn

In Brabants Centrum van vorige week, donderdag 4 juli, stond een artikel over stichting Nabij, met een foto waarop Marieke Niestijl en Ramona Simioni staan. Het artikel kan de indruk gewekt hebben dat mevrouw Simioni in haar laatste levensfase verkeert. Dat is niet zo.

Ramona Simioni woont in zorgexpertisehuis Liduina in Boxtel en krijgt daar geregeld bezoek van Marieke Niestijl van stichting Nabij. Mensen thuis of in zorginstellingen bezoeken is een van de pijlers van Nabij. Het gaat daarbij niet per definitie om mensen in hun laatste levensfase. De contacten duren soms jaren.

Vrijwilligers van stichting Nabij houden zich bezig met meerdere zaken. Ze bieden naast hun bezoeken onder andere ondersteuning aan gasten van hospice Acacia en ze waken bij stervenden. De stichting kan extra vrijwilligers gebruiken. Aanmelden kan via e-mail: coordinator@bestuurnabij.org. Families die met spoed iemand zoeken om te waken bij een terminale naaste, kunnen contact opnemen met de stichting via telefoonnummer 06-13 10 13 76.

Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Boxtel heeft komende week voor zijn leden onderstaande activiteiten op het programma staan.

DINSDAG 16 JULI

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

14.00 kienen in De Walnoot.

WOENSDAG 17 JULI

13.15 fietstocht (Vlagheideroute), vertrek vanaf de Speelmanstraat; pauze bij Het Goede Leven in Eerde. Een tweede groep vertrekt een kwartiertje later.

17.00 gezamenlijk eten in grand café Rembrandt (Rechterstraat). Aanmelden vóór 11 juli via telefoonnummer (0411) 68 92 85 of e-mal: henksturkenboom49@gmail.com.

DONDERDAG 18 JULI

14.00-14.30 kaartverkoop voor dagtocht Maasvlakte in Orion.

VRIJDAG 19 JULI

13.30 rikken en jokeren in De Walnoot.