Afbeelding
Foto: Linda van de Wiel

What's Up, Onah?

Spannend vond ze het wel, maar het was vooral héél leuk. Onah van Esch mocht zondag als figurant meespelen in de Eftelingmusical Caro. En ze had niet één, maar liefst vijf rollen. Een droom kwam uit voor de zevenjarige uit Boxtel…

Onah, wat superleuk dat je mee hebt gedaan in deze mooie musical. Hoe ben je erbij gekomen je aan te melden? ,,Ik wilde al heel lang in een musical spelen. Op mijn kamer heb ik een microfoon met een grote box en een discobal. Ik ben heel vaak in mijn kamer aan het zingen en dansen. Toen mama zag dat kinderen zich konden opgeven voor een rol in de musical, vroeg ze of ik dat wilde."

Hoe reageerde je toen je hoorde dat je mee mocht spelen? ,,We kregen een brief waarop stond: 'Gefeliciteerd! Je mag meedoen aan de Eftelingmusical Caro.' Dat vond ik heel leuk."

Hoe heb je je voorbereid? ,,We hebben in het Eftelingtheater geoefend zodat we wisten wat we moesten doen. Dat hoorde ik pas op de dag zelf. Ook gingen we de film van de show kijken."

Wat mocht je allemaal doen op het podium? ,,Ik had vijf rollen en mocht allerlei dingen doen zoals zwaaien en stokken omhoog houden. Zo liepen we steeds langs het publiek. De leukste rol vond ik die van Japans meisje uit het Carnavalfestival. Ik mocht een grote, zware pruik op en een jurk aan."

Welk onderdeel van de show vind je het mooist? ,,Tijdens de show spiegelen een meisje en een vrouw elkaar. Met hun handen tegen elkaar aan doen ze een dans. Het lijkt of er glas tussen zit, maar dat is niet zo. Dat vond ik zó mooi."

Wie kwamen allemaal naar je kijken? ,,Papa, mama, mijn zusje Elis, opa, oma en mijn andere oma kwamen allemaal."

Wat vond je het allerleukste van de dag? ,,Mijn zusje is helemaal dol op Joki en Jet. Toen ik als Japans meisje voorbij haar liep, was ze heel blij. Dat vond ik het allerleukste moment van de dag. Ik zag ook een blote meneer trouwens. Hij speelde de rol van ooievaar en toen hij zich omkleedde zag ik zijn blote buik. Er zat heel veel zweet op." (Tekst: Linda van de Wiel. Foto: collectie familie Van Esch).