Afbeelding
Foto: Peter de Koning

WETHOUDER LANCEERT FONDS VOOR ONDERNEMERS

id-Boxtel voor duurzame plannen

Wat hij precies met een bijdrage aan de voorkant bedoelt, legt wethouder Van den Broek uit: ,,Boxtelse ondernemers die gezamenlijk een idee hebben, kunnen een subsidie aanvragen voordat ze daadwerkelijk met hun plan aan de slag gaan. Voorheen was financiële ondersteuning ook mogelijk, maar pas achteraf. Een steuntje in de rug in het voortraject stimuleert ondernemers hopelijk om innovatieve initiatieven daadwerkelijk in gang te zetten." Individuele plannenmakers kunnen geen aanspraak maken op een bijdrage uit de regeling en ze is specifiek bedoeld voor ondernemers. De wethouder: ,,Ideeën moeten afkomstig zijn van minimaal twee ondernemers samen. Voor de duidelijkheid: dat kunnen fabriekseigenaren zijn, maar ook detaillisten."

STUURGROEP

Een stuurgroep beoordeelt de aanvragen. Wethouder Van den Broek en Bas Doorn, directeur particulieren van Rabobank Hart van De Meierij maken deel uit van die stuurgroep. Indien nodig wordt die flexibel aangevuld met een deskundige op een bepaald terrein, afhankelijk van waar de ingediende plannen over gaan. Het potje met geld bevat elk jaar vijftigduizend euro, per aanvraag geldt een maximumsubsidie van tienduizend euro. ,,Dit jaar is er een ton beschikbaar, behalve de vijftigduizend euro van dit jaar ook nog geld van de vroegere regeling", aldus Van den Broek.

Wat wel van belang is: het gaat om co-financiering. De initiatiefnemers betalen dus zelf mee aan hun project.

Om de creativiteit van ondernemers niet te begrenzen, is in id-Boxtel duurzaamheid in brede zin opgenomen. Plannen mogen gaan over verbetering van bedrijfshuisvesting, maar ook over een interne herstructurering, waardoor mensen met een beperking binnen een onderneming kunnen gaan werken. Daarnaast kunnen aanpassingen als zonnepanelen eveneens tot een subsidie leiden.

Om de nieuwe regeling te promoten, delen Ruud van der Hoeven, accountmanager bedrijven van de gemeente Boxtel en wethouder Van den Broek tijdens hun periodieke bedrijfsbezoeken zogeheten id-books uit. ,,We zijn al begonnen met het bekendmaken van id-Boxtel", vertelt Van der Hoeven.

Wie een project in wil dienen, kan mailen of bellen naar de accountmanager bedrijven via e-mail: economie@mijngemeentedichtbij.nl of telefoonnummer (0411) 65 59 11.

FOTO BOVEN: Bas Doorn, directeur particulieren van Rabobank Hart van De Meierij (links) en wethouder Eric van den Broek maken deel uit van de stuurgroep die de subsidie-aanvragen beoordeelt. Ze lanceerden de regeling id-Boxtel maandagochtend op het dak van de gemeentewerf aan de Mijlstraat. (Foto: Peter de Koning).


Boxtel

Swingen als vanouds

Deejay Joop draait op kermiszaterdag 17 augustus muziek uit de jaren zeventig en tachtig in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat 56. Kaartjes voor 'Swingen als vanouds' zijn te koop à 7,50 euro bij Rembrandt en Natasja Fashion (Rechterstraat). Vooraf is er een barbecue; deelname kost 19,50 euro.