Afbeelding
Foto: Ruud van Nooijen

Schatten zoeken tijdens Essche kofferbakverkoop

Een zeldzame elpee of een antiek kastje. Wie verborgen schatten kan onderscheiden van rommel, is goed op z'n plek tijdens de kofferbakverkoop op zondag 8 september ter hoogte van de Haarenseweg 32 in Esch.

De markt duurt van 09.00 tot 15.00 uur en telt zo'n honderd deelnemers. Toegang kost twee euro voor volwassenen en kinderen tot en met twaalf jaar mogen gratis naar binnen. Er wordt gezorgd voor een hapje en een drankje en parkeren is gratis.

Wie nog wil deelnemen aan de markt, kan zich opgeven via e-mailadres siermetaaltimmermans@zonnet.nl of telefonisch tussen 18.00 en 21.00 uur via telefoonnummer: 06-20 95 28 48.

Een personenauto betaalt tien euro voor een staanplaats, grotere auto's zoals suv's of minibusjes betalen 12,50 euro. Een bestelbus mag deelnemen voor 17,50 euro. Ook een extra aanhanger meenemen kan: een wagen met een enkele as kost vijf euro, een dubbelassige aanhanger 7,50 euro.


Nieuwe schuur Terug in d'n Tèd op hoogste punt

De vlag werd zaterdag gehesen op het dak van de schuur op het achtererf van bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd. Daarmee markeert nostalgische vereniging Terug in d'n Tèd het hoogste punt van haar nieuwe opslagruimte.

,,,Het hoogste punt zeggen we dan officieel, maar eigenlijk is het ook een beetje om te kietelen", vertelt voorzitter Paul Saris van Terug in d'n Tèd. Sinds dat de fundering is gelegd, zit de vaart er goed in bij de vrijwilligers. Af en toe met alle leden een momentje stilstaan met een Liempdenaartje, kopje koffie en flesje bier erbij, is dan een verdiende traktatie, legt Saris uit.

De Liempdse club, die zich bezighoudt met nostalgische activiteiten, waarvan de Brabantse Oldtimerdag de bekendste is, wil straks dat de schuur een opslagplaats vormt voor alle spullen van de vereniging. Inmiddels staat het geraamte. ,,Voor de bouwvakantie begint, komen er nog platen op de spanten te liggen zodat we met de dakpannen aan de gang kunnen", aldus Saris.

De veldschuur van zes bij zeventien meter vloeroppervlak, moet in september zijn gerealiseerd. Twee keer per jaar presenteert Terug in d'n Tèd zich met een activiteit vanuit de veldschuur. Voor de vrijwilligers is het echter voornamelijk belangrijk dat de vereniging een opslagplaats heeft voor alle historische spullen die ze in bezit heeft.

OP DE FOTO: De vlag werd zaterdag gehesen door leden van nostalgische vereniging Terug in d'n Tèd. (Foto: Ruud van Nooijen).